News Flash:

Noi PROTESTE in Capitala, Timisoara si in alte mari orase fata de legile justitiei

11 Decembrie 2017
930 Vizualizari | 0 Comentarii
protest

Cateva mii de persoane s-au strans, duminica seara, in Piata Victoriei din Bucuresti, protestatarii fiind nemultumiti de modificarea legilor justitiei. Printre participantii la protest sunt liderii PNL, Ludovic Orban si Raluca Turcan, dar fosti ministri tehnocrati, precum Raluca Pruna si Vlad Voiculescu.
In jur de 10.000 de persoane protesteaza, la ora transmiterii stirii, in Piata Victoriei din Bucuresti. La iesirea catre Bulevard Kiseleff a fost montat un gard de protectie, reprezentantii Jandarmeriei Capitalei precizand ca sunt menite evitarii unor incidente.

"Dispozitivul se dimensioneaza in functie de numarul protestatarilor. Nu e oportun acum sa dam cifre, intrucat cei care ar putea avea intentii sa produca incidente nu trebuie sa aiba o dimensiune reala a efectivelor pentru nu a scadea eficienta in gestionarea situatiilor care ar putea aparea", a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, la solicitarea MEDIAFAX.

La iesirea din Piata Victoriei catre Bulevardul Kiseleff a fost montat un gard de protectie. Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei Capitalei, acesta a fost amplasat preventiv pentru evitarea unor incidente.
Zona este asigurata si de trupe ecvestre ale Jandarmeriei.

Participantii sustin ca intentionau sa mearga in Piata Regelui, pe Kiseleff, pentru a aduce un omahiu Regelui Mihai, insa au fost descurajati de prezenta fortelor de ordine. Astfel, o parte dintre cei prezenti au tinut un moment de reculegere.

"In aceasta seara a fost organizat acest mars pentru a merge la Piateta Regelui si in acelasi loc a fost si protestul anticoruptie. Pe evenimentul pentru Piateta Regelui s-au anuntat cam 1000 de persoane, iar pentru protest peste 7000. Practic, s-au suprapus cele doua, iar majoritatea din cei care au venit pentru mars, au venit si pentru protest. Suprapunandu-se cele doua actiuni, lumea a ramas pe loc. S-a luat si decizia de a se tine un moment de reculegere, iar acel moment a fost tinut nu numai de cei 1000 veniti pentru mars ci de mai multi. Cand s-a tinut momentul de reculegere toti s-au intors cu spatele la Guvern. Tinand cont ca a fost multa desfasurare de forte aici, lumea nu a mai avut curaj sa plece. Au fost foarte multi jandarmi. Oamenii care voiau sa mearga la mars erau pasnici. Probabil, vazand atata miscare de trupe, nu au mai indraznit sa plece, tinand cont de toate intamplate pana acum cu jandarmii", a declarat Florin Pastrama, unul dintre organizatorii protestului.

La ora 21.00, protestatarii au intonat imnul Romaniei.
Cateva mii de persoane protesteaza, duminica seara, in Piata Victoriei din Bucuresti, oamenii fiind nemultumiti de modificarile aduse legilor justitiei in comisia parlamentara. Traficul in zona a fost restrictionat, zona fiind asigurata de jandarmi calare.

"Ma nemultumesc legile justitiei, pentru ca sunt niste legi prin care vor sa puna control. E afectata independenta justitiei. Nu ma mira ca nu nu asculta, avand in vedere ce oameni sunt in Parlament. Sunt niste clanuri care au pus mana pe putere. Tara a fost mereu experimentul intereselor", sustine Ioan.

"Am venit pentru ca asa cum spune sloganul: ei cu hotii, noi cu totii. Sustinem independenta justitiei. Noi incercam sa ii convingem ca trebuie sa dea inapoi, ca justitia trebuie sa ramana independeta si nu inregimentata politic. Ma nemultumeste indrazneala lor de a schimba legile justitiei", spune Ana.
Peste 2.000 de protestatari au iesit, duminica, in strada, la Sibiu, sa strige impotriva Guvernului, sub sloganul ”Romania fara PSD”. Alti aproximativ 500 de protestatari au pornit intr-un mars, la Timisoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat, duminica seara, in Piata Unirii, din Sibiu, aducand cu ei steaguri tricolore si vuvuzele. De asemenea, au adus litere mari, confectionate din zapada artificiala, astfel ca au scris pe treptele magazinului din Piata Unirii ”Romania fara PSD”.
Aproape de ora 20, protestatarii au pornit in mars pe mai multe strazi din Sibiu, scandand impotriva Guvernului. Oamenii cer retragerea legilor justitiei si alegeri anticipate.

Protestul este unul organizat, avand avizul Primariei Sibiu, pentru a se desfasura pe traseul Piata Unirii – Calea Dumbravii – bulevardul Mihai Viteazu – Piata Rahovei si retur.

Aproximativ 500 de persoane protesteaza, duminica seara, si in centrul Timisoarei fata de modificarile legilor justitiei.

Manifestantii s-au adunat, in jurul orei 19.00, in Piata Operei, insa au fost nevoiti sa scandeze impotriva Guvernului in timp ce pe scena amplasata in aceeasi locatie avea loc un spectacol de colinde.

Unii dintre protestatari au inceput sa danseze, cantand "Ciuma rosie, PSD" si "Dragnea la inchisoare".
Pentru ca spectacolul nu se terminase, protestatarii au pornit intr-un mars prin centrul Timisoarei, strigand "Craciun fara hoti" sau "Bucuresti, lupta Bucuresti".

Manifestantii s-au oprit in fata Catedralei mitropolitane, unde au tinut un moment de reculegere in memoria Regelui Mihai I.

Proteste au loc si in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Bistrita si Galati. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1526 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005097 (s)