News Flash:

Kovesi acuza o campanie de hartuire si decredibilizare a DNA: S-au plastit comisioane de succes

5 Octombrie 2016
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Procurorul sef al DNA a declarat ca in ultima perioada se duce o campanie de hartuire si decredibilizare a institutiei, sustinand ca s-au platit sume mari de bani si comisioane de succes pentru aceasta; precizarile, dupa ce Victor Ponta a declarat ca a vazut-o la crama lui Sebastian Ghita.
"Sunt atacuri foarte agresive in ultima perioada de timp asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetam. Aceste atacuri sunt pentru a intimida procurorii dar este si o campanie agresiva pentru ca s-au platit sume de bani si comisioane de succes pentru decredibilizarea DNA. Sunt campanii de hartuire a procurorilor DNA", a declarat Laura Codruta Kovesi la sediul CSM, unde a mers pentru a sustine un procuror cercetat de CSM.
Declaratiile au venit ca raspuns al declaratiei facute de fostul premier Victor Ponta la un post de televiziune, acesta sustinand ca s-a intalnit cu Kovesi in anul 2011 la o crama care ii apartinea lui Sebastian Ghita.
Sebastian Ghita a depus un autodenunt la Parchetul General in care sustine ca el, alaturi de mai multi demnitari ai statului, a participat in anul 2012 la masluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Ulterior depunerii sesizarii, Ghita a precizat ca ar fi incalcat legea pentru ca era prieten cu actualul procuror sef al DNA.
"Nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu inculpatul Ghita Sebastian", a replicat procurorul sef al DNA.
Universitatea de Vest din Timisoara a anuntat ca a inceput, la sfarsitul saptamanii trecute, proceduri interne in vederea clarificarii situatiei referitoare la teza de doctorat a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi. Institutia a primit, luni, punctul de vedere al Scolii Doctorale de Drept si a cerut informatii suplimentare pe care le asteapta in zilele urmatoare.
Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) Cluj-Napoca a anuntat, luni, ca a transmis catre institutiile abilitate o solicitare de realizarea a unei anchete in cazul Codrutei Kovesi, ONG-ul sustinand ca in urma analizei tezei s-au descoperit 11 situatii de plagiat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004936 (s)