News Flash:

Jurnalistul Dan Terteci si-a lansat primul volum de proza scurta - "Ganduri", la Hunedoara

30 Septembrie 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
Dan Terteci
Cunoscut ca jurnalist si promotor al mai multor actiuni cu caracter social si civic, Dan Terteci si-a lansat joi, la sala mare a Teatrului de Arta din Deva, primul sau volum de proza scurta, intitulat ''Ganduri''. 
Cartea a fost scrisa in aproape cinci ani si se constituie, dupa cum spune autorul, ca un dialog cu sine insusi, incercand sa-i transmita cititorului modul in care scriitorul a perceput construirea unui sistem de valori. 
''Cititorul va rade, uneori amuzat, alteori amar, va avea si momente in care se va simti indignat, dar va avea si momente in care, desigur, va fi dezamagit de modul in care priveste viata cel care a scris aceasta carte. Cartea nu este, nici pe departe, un ghid de bune practici. Este mai degraba o invitatie la a lasa de-o parte vrajba, rautatile din jur si de a privi, noi ceilalti, lucrurile noastre frumoase. Este o invitatie la a intinde mana, mai mult a intrajutorare si mai putin acuzator, unul catre celalalt'', a declarat, pentru AGERPRES, Dan Terteci. 
Volumul numara peste 400 de pagini, iar autorul recomanda sa fie citit ''in pauzele de cafea, in autobuz sau tramvai'', atunci cand iubitorul slovei scrise isi doreste sa se rupa de tumultul cotidian pentru cateva minute. 
''Nu propun citirea acestei carti in pas alergator pentru ca s-ar putea ca graba sa ne tina in afara subiectului. De aceea, in masura in care ne permite timpul, va recomand sa citim aceasta carte, atunci cand vrem sa citim'', a mentionat Dan Terteci. 
Volumul ''Ganduri'' a fost pregatit pentru tipar chiar de catre autor, fiind dat apoi in lucru la Tipografia Astra din Deva. Cartea este prefatata de gandurile actorului Catalin Tibori, ale jurnalistului Nicolae Stanciu si ale Angelei Buciu. Coperta este semnata de graficianul Claudiu Dunga. 
Autorul a lucrat, timp de mai multi ani, la diverse publicatii de presa scrisa si la posturi de televiziune din Bucuresti si Deva, dupa care si-a indreptat atentia spre actiuni de promovare a oamenilor valorosi, una dintre acestea fiind campania ''Premiantii fara premii'', inceputa cu mai bine de trei ani in urma. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004610 (s)