News Flash:

Dotari pentru nou-nascutii cu patologii grave de la Spitalul de Copii ''Louis Turcanu'' din Timisoara

23 Noiembrie 2017
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
spital copii turcanu

Spitalul de Copii ''Louis Turcanu'' din Timisoara are incepand de miercuri echipamente medicale necesare salvarii si ingrijirii nou-nascutilor, in urma unei donatii in valoare totala de 15.000 de euro venite din partea Organizatiei Salvati Copiii Romania. 

Sectia de neonatologie-prematuri a spitalului este una extrem de importanta pentru regiune, aici fiind transferati nou-nascutii cu patologii grave, 900 de astfel de copii din tot vestul tarii fiind tratati anual in unitatea spitaliceasca. 

''De cand deruleaza amplul program de reducere a mortalitatii infantile, a carei incidenta ramane una ingrijoratoare, Salvati Copiii a donat echipamente medicale in valoare de 83.500 de euro acestei unitati spitalicesti'', arata reprezentantii organizatiei, intr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES. 

In judetul Timis, rata mortalitatii infantile a fost in anul 2016 de 7,5 la mia de copii nascuti vii, dubla fata de media raportata la nivelul Uniunii Europene. 

Astfel, in cadrul programului de combatere a mortalitatii infantile, Salvati Copiii Romania, cu sprijinul unei companii private, a donat miercuri spitalului o masa radianta, un monitor de functii vitale, doua infuzomate si doua perfuzomate, indispensabile unui act medical imediat si adecvat tratarii copiilor nascuti inainte de termen. 

Acesta este cel de-al cincilea an in care Organizatia Salvati Copiii ajunge cu donatii la Spitalul de Copii ''Louis Turcanu'', la Spitalul Municipal si la Spitalul Judetean din Timisoara, valoarea totala a donatiilor din aceasta perioada ridicandu-se la suma de 130.700 de euro. 

''Masa de reanimare va fi folosita in terapie intensiva, pentru reanimarea rapida a nou-nascutilor, procedura mai mult decat utila in perioada critica. Monitorul de functii vitale este atasat tuturor nou-nascutilor cu patologii grave, mai ales in crizele de apnee, cand trebuie monitorizati in permanenta, pentru a se putea interveni terapeutic prompt'', a afirmat prof. dr. Marioara Boia, seful Sectiei neonatologie-prematuri a Spitalului ''Louis Turcanu''. 

Dotarea facuta Sectiei de neonatologie a Spitalului de Copii din Timisoara este parte a amplului program pe care Organizatia Salvati Copiii Romania il deruleaza in beneficiul maternitatilor, din anul 2012. Numai in 2017, Salvati Copiii a dotat 39 de maternitati din 32 de localitati cu echipamente medicale in valoare totala de 780.000 de euro. In cei sase ani de cand organizatia a transformat intr-o prioritate salvarea copiilor nascuti prematur, prin dotarea maternitatilor, peste 3.100.000 de euro au fost investiti pentru achizitionarea de aparatura medicala indispensabila. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)