News Flash:

Darius Valcov va fi judecat in arest preventiv in dosarul de coruptie

22 Mai 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov va fi judecat in arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, decizia luata vineri de instanta suprema nefiind definitiva.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a verificat, vineri, legalitatea si temeinicia masurilor preventive in cazul lui Darius Valcov, Minel Florin Prina, Lucian Petrut Susala, Petre Bogdan Timofte si Constantin Cristian Tomescu, dupa ce in 20 mai au fost trimisi in judecata, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie legate de atribuirea unor contracte de lucrari.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Valcov, in arest preventiv, pe Prina si Susala, in arest la domiciliu, pe Timofte si Tomescu, sub controlului judiciar, si au cerut instantei supreme sa mentina masurile preventive in cazul acestora si in timpul judecarii cauzei.
Instanta suprema a admis cererea procurorilor si a dispus ca cei cinci inculpati sa aiba in continuare aceleasi masuri preventive.
Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la un alt complet de la instanta suprema.
DNA l-a trimis in judecata, in 20 mai, pe Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina, judetul Olt, fost ministru al Finantelor, in prezent senator, pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta.
Minel Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina, este judecat pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalare de bani, omul de afaceri Lucian Petrut Susala, pentru complicitate la trafic de influenta, complicitate la spalare de bani si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, Petre Bogdan Timofte si Constantin Cristian Tomescu, pentru complicitate la trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Potrivit rechizitoriului trimis instantei, in 2009, Theodor Berna, administratorul societatii Tehnologica Radion la data faptelor, i-a cerut lui Darius Valcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, sa intervina la factori de decizie de la SC Compania de Apa Olt SA, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective din Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In schimbul interventiei sale, Theodor Berna i-ar fi promis lui Darius Valcov ca ii da 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA) din contractele de executie a lucrarilor.
"Propunerea a fost facuta in contextul in care, in luna noiembrie 2008, fusese aprobat la nivel guvernamental proiectul «Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt», al carui beneficiar final este SC Compania de Apa Olt SA, operator regional, finantarea fiind asigurata, majoritar, din fonduri europene nerambursabile. In cadrul acestui proiect au fost incheiate trei contracte, respectiv «Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Scornicesti si Potcoava», «Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in municipiul Slatina» si «Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt»", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
La procedurile de licitatie pentru atribuirea celor trei contracte, membrii comisiei, la indemnul lui Darius Valcov, ar fi eliminat abuziv din caietul de sarcini unele conditii de eligibilitate, pentru a favoriza astfel firma omului de afaceri, sustin anchetatorii.
Astfel, societatea Tehnologica Radion a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt", fiind semnate contracte cu Compania de Apa Olt, pentru mai multe lucrari, in valoare de 78.201.552,15 lei.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007098 (s)