News Flash:

Care este stadiul lucrarilor la autostrada Lugoj – Deva

11 Septembrie 2016
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada timis lugoj2
Pana la finalul anului in curs, cei 15 kilometri din lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva, care leaga nodul de la Traian Vuia de cel de la Margina, vor fi finalizati, asigura seful Companiei de Drumuri, Catalin Homor. Pentru restul acestui lot urmeaza sa fie scoasa la licitatie constructia tunelurilor care au fost prevazute in acordul de mediu revizuit.
Situatia executiei primei parti din lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva este una foarte buna, spune directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Catalin Homor. La acest moment se lucreaza la realizarea de marcaje rutiere si la parapeti, deci pana la finalul anului in curs nu vom mai fi nevoiti sa revenim pe vechiul drum national decat la nodul de la Margina, nu la Traian Vuia.
„15 km pana la primul nod rutier sunt realizati in proportie de 95%. Mai sunt chestiuni minore, ceva marcaje, s-a inceput la parapeti. Probabilitatea este de aproape 100% sa dam in circulatie acesti 15 kilometri, pana la finele anului”, a declarat Homor, conform Economica.net.
Din pacate, stadiul general de finalizare a lucrarilor la acest lot este destul de scazut, este vorba de mai putin de 50%, la finalul lunii august. Aceasta si pentru ca mai este de executat portiunea de la Margina pana acolo unde incepe lotul 3, iar pe aceasta bucata mai sunt de ridicat si o serie de tuneluri, care au fost impuse prin noul acord de mediu. Situatia acestor constructii este deocamdata incerta, compania va trebui sa scoata la licitatie aceste lucrari de arta, dar, deocamdata, sunt doar la nivel de organizare a licitatiei.
„Tunelele sunt proiectate, urmeaza sa fie avizate in Consiliul Tehnic Executiv si sa scoatem la licitatie executia lor”, a mai declarat Homor.
Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva este in lungime de 28,6 km, constructia fiind realizata de asocierea dintre Salini (Impregilo) si Secol SpA. Valoarea licitata a lucrarilor este de 562 milioane de lei. Demararea investitiei a avut loc in noiembrie 2013 si trebuia finalizata in mai 2016, dar aparitia obligatiei realizarii unor tuneluri pe aceasta portiune a facut imposibila realizarea acestui obiectiv.

traian vuia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005994 (s)