News Flash:

Cand va fi modernizata si extinsa Unitatea Primiri Urgente de la Spitalul Municipal Timisoara

1 Noiembrie 2014
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
Inca un an pana ca Spitalul Municipal din Timisoara sa aiba o Unitate de Primire a Urgentelor conform standardelor, unde holul de la intrare sa nu fie si sala de asteptare, si spatiu de primire/ triaj pentru pacienti, si loc de trecere pentru cei care merg mai sus in spital, bolnavi si apartinatori. La un an de la aprobarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea si extinderea UPU de la Municipal, reprezentantii primariei spun ca au ajuns acum pe ultima suta de metri cu licitatia pentru executia lucrarilor.
Studiul de fezabilitate pentru modernizarea si extinderea Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Clinic Municipal din Timisoara, Clinicile Noi, de pe strada Gheorghe Dima nr. 5, a fost aprobat in noiembrie 2013 in consiliul local. Reprezentantii municipalitatii afirmau atunci ca investitia este necesara pentru a fi indeplinite toate normele legale de functionare a unei unitati de profil.
„Datorita cresterii numarului de pacienti la Unitatea de Primire Urgente, precum si a aglomerarii spatiului comun prin compartimentari de convenienta in spatiile comune, holuri sau culoare, se impune extinderea si modernizarea acestei unitati. La parterul cladirii principale a spitalului functioneaza Unitatea de Primire Urgente, care prezinta mai multe disfunctionalitati: accesul principal al spitalului coincide cu sala de asteptare si spatiul de primire/ triaj al pacientilor, functioneaza in spatii dezvoltate lateral fata de intrarea principala, fara a exista o comunicare fireasca intre acestea”, explicau atunci autoritatile locale, scrie tion.ro.
S-a propus dezvoltarea unui corp de cladire (parter) in curtea actuala, precum si amenajarea si reconfigurarea spatiilor existente, pentru a se elimina disfunctionalitatile si pentru a se crea un compartiment UPU, separandu-se accesul in spital de spatiul de primire/ triaj de la Urgente. Prin SF-ul aprobat, s-a propus ca noua unitate destinata urgentelor sa aiba aproape 600 de metri patrati dupa extindere, aproximativ 450 mp reprezentand suprafata nou construita.
In ce stadiu suntem la ora actuala? Reprezentantii municipalitatii spun ca s-a ajuns pe ultima suta de metri cu licitatia pentru executia lucrarilor. Ca s-au inscris sase firme la licitatie, deschiderea ofertelor a avut loc in data de 14 octombrie, ofertele sunt in analiza si urmeaza sa fie desemnat constructorul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006342 (s)