News Flash:

Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti: Ii rog pe colegii mei de la Spitalul Floreasca sa revina asupra deciziei de a demisiona

1 Septembrie 2016
2108 Vizualizari | 0 Comentarii
bogdan oprita
Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca ii roaga pe medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca, care si-au inaintat demisiile de la Unitatea Primiri Urgente SMURD, sa revina asupra deciziei pentru ca departamentul are nevoie de ei.
Medicii demisionari de la Spitalul de Urgenta Floreasca au anuntat ca asteapta numirea unui manager interimar, pentru a decide ce fac mai departe.
"Asteptam numirea unui nou manager. Daca noul manager decide ca are nevoie de noi si ne va cere sa ramanem, ne vom gandi", a declarat Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.
Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, si-a rugat colegii sa revina asupra deciziei.
"Este o demisie anuntata (a lui Sorin Paun - n.r.), nu cunoastem momentul intrarii in functiune, poate urmeaza un numar de zile de preaviz care s-ar putea sa mentina problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu personal ii voi ruga sa reflecteze asupra deciziei si sa revina pentru ca acest departament are nevoie de ei pentru a-si face datoria. Daca procedurile care au dus la implementarea unei metode care a determinat aceasta situatie nu se vor imbunatati, poate peste trei saptamani ne trezim in aceeasi situatie. Noi cerem sa avem un dialog cu conducerea si problemele sa ne fie rezolvate", a declarat medicul Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti.
Totodata, medicii transmit ca nu vor exista blocaje la unitatea de primiri urgente a Spitalului de Urgenta Floreasca pentru ca ei sunt in continuare la serviciu, unii venind chiar din zile libere.
"Nu exista motiv de neprezentare. Toti sunt la serviciu, nu se pune problema ca activitatea sa fie intrerupta, sunt niste probleme juridice care trebuie rezolvate", a mai precizat coordonatorul SMURD Bucuresti.
Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri seara,ca managerul interimar al Spitalului de Urgenta Floreasca, Sorin Paun, a demisionat ca urmare a scandalului izbucnit la nivelul unitatii medicale, urmand sa fie numit un nou director al spitalului.
"Doctorul Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a inaintat demisia din functia de conducere a unitatii sanitare. In cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital pana la organizarea concursului, cel tarziu in luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Paun si parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunostinta elemente care sa puna la indoiala onestitatea sa si calitatile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapida a situatiei", a declarat miercuri seara ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu a avut discutii atat cu unii dintre medicii care au demisionat miercuri cat si cu fostul manager al Spitalului de Urgenta Floreasca.
17 medici de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, care lucreaza la Unitatea Primiri Urgente SMURD, si-au dat demisia miercuri pe motiv ca sunt tratati intr-un mod nedemn si abuziv de catre Sorin Paun. Demisiile au fost depuse dupa ce au aparut spatiul public inregistrari audio in care Sorin Paun i-ar fi injurat pe medici. Doctorul Paun a fost numit manager interimar in aprilie, dupa ce fostul ministru al Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicusor Louchi, dupa ce a vizitat pe neasteptate unitatea de arsi de la Floreasca, care nu era inca functionala la vremea aceea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007349 (s)