News Flash:

Atentat la Targu Secuiesc. Un extremist maghiar a incercat sa detoneze o bomba de Ziua Nationala

1 Decembrie 2015
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
unguri extremisti
UPDATE 15:28 - Potrivit datelor furnizate de Serviciul Roman de informatii, barbatul era supravegheat de doua luni. O sursa indica faptul ca extremistul maghiar care a planuit atentatul de Ziua Nationala a Romaniei se numeste Beke Istvan Attila.

UPDATE 15:12 - "La data de 1 decembrie 2015, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Structura Centrala, au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a unui barbat, sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale, fapta prevazuta de art.412, alin.2, rap. la art.397 alin.2 Cod penal si nerespectarea regimului materiilor explozive, fapta prevazuta de art.346, alin.1 Cod penal, savarsita in conditiile art.32 alin.1 lit."o" din Legea nr.535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului.
 
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, in realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) Ungaria le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani si a bunurilor acestora, dezideratului de ingreunare sau impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului "Tinut Secuiesc", ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea "Ungariei Mari", inculpatul, membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria, si-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public, pe raza localitatii Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.


Materialele si dispozitivele ridicate la perchezitiile efectuate ar fi fost apte sa puna in pericol cetatenii romani si bunurile acestora, actiunile inculpatului fiind stopate prin masurile legale dispuse de catre procurorii DIICOT cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii. Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Informatii si Protectie Interna. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul IPJ Covasna si Jandarmeriei Brasov", arata DIICOT, intr-un comunicat oficial.
STIRE INITIALA - De Ziua Nationala a Romaniei, un atentat a fost dejucat de autoritati, acesta vizand manifestarile organizate de 1 Decembrie. Potrivit primelor informatii, o bomba a fost descoperita de fortele de ordine. Potrivit DIICOT, bomba urma sa fie detonata in timpul evenimentelor organizate de Ziua Nationala.

atentat dejucat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1511 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006235 (s)