News Flash:

ALARMANT! Copii abandonati in spitale in judetul Caras-Severin

2 August 2015
1549 Vizualizari | 0 Comentarii
maternitate
Sapte copii au fost parasiti in primul semestru al anului in unitatile sanitare in judetul Caras-Severin, numarul acestora fiind identic cu cel din aceeasi perioada a anului trecut. 
"Analizand situatia copiilor parasiti in unitatile sanitare se constata ca un numar identic a fost inregistrat si anul trecut, respectiv tot sapte. Copiii provin din Oravita, Bocsa, Glimboca, Bolvasnita si Resita. Analiza situatiei mamelor care si-au abandonat copiii in maternitate releva ca nivelul socio-economic foarte scazut al acestora caracterizeaza aproape 90% dintre persoanele vizate', a declarat joi, pentru AGERPRES, Ana Vasile, vicepresedinta Comisiei pentru Protectia Copilului din Consiliul Judetean Caras-Severin. 
Motivele unor astfel de gesturi sunt diverse, de la lipsa de maturitate si incapacitatea de a se descurca singure, pana la problemele personale sau emotionale si tulburarile de personalitate. 
Nu in ultimul rand, mai mult de jumatate dintre mamele in cauza au auzit cel putin de o metoda contraceptiva moderna pentru a preveni o sarcina nedorita, dar utilizarea acestor metode nu reprezinta o prioritate pentru cele in cauza. 
In ceea ce priveste situatia gravidelor in risc social, nu exista o evidenta exacta, avand in vedere faptul ca in cele mai multe din cazuri persoanele respective nu se prezinta la unitatile sanitare pentru efectuarea controalelor medicale periodice, moment cand ar putea fi identificate si luate in evidenta. Doar o data cu luarea in evidenta problemele sociale ale acestora ar putea fi depistate din timp, in scopul realizarii unei interventii operative si eficiente pentru reducerea riscului de abandon. AGERPRES 

sapte copii unitatile sanitare caras-severin judetean caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005685 (s)