News Flash:

Adevarul Revolutiei din 1989 a iesit la iveala. Un ofiter de aviatie face dezvaluiri bomba

13 Decembrie 2017
1417 Vizualizari | 0 Comentarii
revolutia la timis

Misterele Revolutiei din decembrie 1989 incep sa se risipeasca la 27 de ani dupa evenimentele care au dus la caderea comunismului.

Declaratii ignorate pana acum de procurori vorbesc despre diversiune si crime comise cu sange-rece. Cineva a avut interesul sa semene panica si confuzie: tinte false au fost plasate pe radarele armatei, iar difuzoare ascunse inoculau ideea ca se apropie coloane de tancuri si zeci de elicoptere. Asa au fost inspaimantati demonstrantii care cereau la Bucuresti plecarea dictatorului.

Un ofiter de aviatie prins in tumultul zilelor de la sfarsitul lui 1989 le-a spus procurorilor ca au fost falsificate informatii de pe radarele armatei. 1.300 de tinte false au aparut brusc pe aparate pe 23 si 24 decembrie.

„Tintele zburau la inaltimi de 400-600 metri, cu viteze de pana la 300 km/h, ele fiind identificate ca elicoptere. Sistemul pus in functiune, „razboi electronic”, a fost coordonat cu mesaje telefonice. De exemplu, daca sase „elicoptere” simulau aterizarea la sud de Bucuresti, imediat se primea telefon de la „diversi cetateni” care ne informau ca din elicopter se debarca trupe”, a declarat inspectorul de aviatie Stefan Budiac.

Acelasi ofiter le-a spus procurorilor si ca tintele false au inceput sa apara pe radare inca din vara lui 1989, semn ca evenimentele din decembrie au fost pregatite din vreme. Cele mai multe astfel de incidente au fost in Delta Dunarii, Buzau si Timisoara, scrie Digi24.

Cine a facut asta este una dintre intrebarile la care procurorii cauta inca raspuns. Dupa 27 de ani trebuie sa afle si alte raspunsuri.

In decembrie 1989, demonstrantii anti-Ceausescu din fata Comitetului Central al Partidului Comunist erau inspaimantati de zgomot de tancuri si elicoptere. Alt ofiter a povestit ca masinile de lupta nu existau in zona. Vehicule speciale, cu difuzoare mari, erau aduse special in Piata Palatului sa transmita sunet de motoare, ca sa sperie opozantii.

„La data de 21 decembrie 1989, de la unitatea mea au fost trimise mai multe autospeciale care au avut rolul de a amplifica sunetul. Autospecialele au fost sursa sunetului auzit atunci cand adunarea populara organizata in Piata Palatului s-a dezorganizat, iar participantii au inceput sa fuga”, a declarat ofiterul specializat in tehnica de propaganda, Ionel Dumitrescu.

Anchetatorii cred ca toate aceste diversiuni au lasat impresia ca Romania era in stare de razboi. Simpli civili au primit arme, de aici si numarul mare de victime, peste 1.000.

Marturiile din dosarul care ancheteaza evenimentele din decembrie 1989 arata ca multe crime nu au fost investigate pana acum. Un medic a povestit anchetatorilor scene teribile din Spitalul Militar.

„Un barbat necunoscut a inceput sa traga focuri de arma asupra ranitilor, impuscandu-i mortal pe majoritatea. Din 12 raniti a impuscat mortal cinci, dupa care a plecat. Militarul care asigura paza era impuscat mortal”, a spus Vlad Vlasiu.

Dosarul Revolutiei a fost inchis anul trecut pe motiv ca faptele nu pot fi dovedite si pentru ca s-au prescris. Curtea Suprema a decis insa in toamna sa redeschida dosarul vechi de 27 de ani.

sursa: https://infoalert.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005696 (s)