News Flash:

A fost ucis unul dintre liderii Statului Islamic

10 Noiembrie 2014
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
Adjunctul liderului grupării Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, Auf Abdulrahman Elefery - alias Abu Suja, a fost ucis intr-un atac aerian al coalitiei conduse de către Statele Unite asupra unui convoi al organizatiei jihadiste la al-Qaim, au declarat surse tribale pentru Al Arabiya News.
Potrivit surselor citate de postul panarab cu sediul la Dubai, in Emiratele Arabe Unite (EAU), atacul a avut loc in regiunea orasului irakian al-Qaim, situat pe raul Eufrat, in provincia Al-Anbar, in apropiere de frontiera cu Siria.
"El (Abu Suja) si al-Baghdadi se despărteau rar. Din acest motiv este posibil ca al-Baghdadi să fi fost impreună cu el (in momentul atacului", a declarat Hisham al-Hashimi, un strateg irakian in domeniul securitătii, pentru ziarul britanic The Telegraph, care a postat pe site o imagine cu Abu Suja, scrie Al Arabiya online.
Liderul SI a fost "rănit grav" in acest atac, au declarat sambtă pentru postul panarab sursele tribale citate, adăugand că alti lideri de rang inalt ai organizatiei au fost ucisi in acest atac care a vizat o reuniune a liderilor SI.
Oficiali irakieni au declarat duminică că al-Baghdadi a fost rănit intr-un atac aerian care a avut loc in weekend, afirmă postul panarab citand Associated Press.
Oficiali de la Pentagon au declarat insă că nu detineau imediat informatii potrivit cărora al-Baghdadi ar fi rănit, potrivit agentiei. Ministerele irakiene ale Apărării si de Interne au anuntat in comunicate separate că liderul SI a fost rănit, fără să ofere alte precizări.
Postul panarab scrie că AP a citat duminică un oficial irakian in domeniul informatiilor de la Ministerul de Interne care a declarat că atacul de la al-Qaim a avut loc sambătă dimineata. El cita informatii din cadrul grupării, potrivit cărora al-Baghdadi a fost rănit in atac. Un oficial militar irakian de rang inalt, citat de tot agentie, a declarat că a aflat intr-o intalnire operatională că liderul SI a fost rănit. Insă niciunul dintre ei nu stia cat de grav ar fi fost rănit. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1416 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007753 (s)