News Flash:

5 leacuri din batrani a caror eficienta este recunoscuta si de medici

19 Noiembrie 2014
1520 Vizualizari | 0 Comentarii

Raceala, gripa, arsurile, durerile de spate sau de stomac isi gasesc vindecarea cu ajutorul leacurilor babesti. Cele mai multe sunt contestate de lumea medicala, dar, sunt si unele remedii traditionale care au efect si care au trecut proba timpului, fiind chiar recunoscute si de specialistii alopati. Iata cateva leacuri din batrani a caror eficienta este recunoscuta si de catre medici, potrivit Evenimentul Zilei:  


1. Cartofi rasi pentru rosu in gat
Puneti cartofii rasi intr-un tifon sau intr-un saculet, stropiti-l cu spirt, dupa care aplicati pe gatul inflamat timp de cateva minute. "Sunt eficiente si in cazul durerilor de cap si calmeaza tusea seaca", spune medicul pediatru Rodica Nanu, de la Clinica Medicover din Bucuresti.


2. Otet pentru picioarele umflate
Picioarele umflate se trateaza cu bai de apa calduta amestecata cu trei-patru pahare de otet de mere. Mentineti pana simtiti ca picioarele s-au odihnit. Nu le stergeti, lasati-le sa se usuce de la sine, iar daca aveti dureri puternice inveliti picioarele in comprese cu otet. 


2. Frectii cu otet impotriva racelii
Sosetele inmuiate in otet si frectiile cu otet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea raceala din corp si scadea febra. "Pentru copiii sub doi ani recomand parintilor sa le stropeasca sosetele de bumbac cu otet, nu cu spirt sau tuica pentru ca se pot intoxica cu alcool. Este bine sa dilueze otetul cu apa (o masura de apa la una de otet)", este sfatul pediatrului.


Medicul recomanda si cataplasmele cu apa calda, pentru scaderea febrei. "Inmuiati o carpa mai mare sau un cearsaf in apa calda si inveliti copilul de la subrat pana la genunchi, evitand extremitatile. Indesati carpa in zona inghinala, pe acolo trec vase mari de sange. Apa trebuie sa fie calda (36 de grade), in niciun caz rece, pentru ca poate face soc hipotermic. Multi copii au ajuns la reanimare din cauza asta", adauga ea. 

3. Gargara cu sare pentru durerile in gat
 "Amestecati o lingurita de sare la un litru de apa si faceti gargara dupa masa sau oricand apar dureri. Nu mancati o jumatate de ora ca sa-si faca efectul", recomanda pediatrul.


4. Bicarbonatul de sodiu impotriva candidozei
Spalaturile vaginale cu bicarbonat tin in frau candidoza si amelioreaza simptomele (mancarime, secretii abundente). "Amestecati un litru de apa calduta cu 20 de grame de bicarbonat de sodiu si faceti spalaturi vaginale seara, inainte de culcare, trei zile la rand. Dupa cura cu bicarbonat, e necesar sa incepeti tratamentul cu antifungice, pentru a trata si cauza bolii", recomanda conf. dr. Petre Bratila, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul "Euroclinic". 


5. Ceaiuri impotriva tusei, diareei si a insomniilor
Ceaiul de menta amelioreaza diareea, in combinatie cu alimentele laxative (morcovi si orez fiert cu putina sare, paine prajita).


Ceaiul de ceapa trateaza tusea, iar infuzia de coji de nuca trateaza tusea productiva. "Atentie, infuzia cu coji de nuci nu trebuie bauta inainte sa iesiti in frig, intrucat iodul din nuci va va face sa resimtiti acut senzatia de frig", explica medicul Rodica Nanu. Pentru a prepara decoctul de ceapa adaugati un litru de apa clocotita peste o ceapa maruntita si indulciti cu miere atunci cand se raceste. E agreat si de copii, baut cu paiul.


Ceaiul de galbenele amelioreaza problemele digestive (ulcer, gastrita, varsaturi si greata, colici).


Ceaiul de crusin este cel mai bun laxativ natural. Nu se da copiilor si nu trebuie sa depasiti doza inscrisa pe pachet.


remedii traditionale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006728 (s)