News Flash:

Ciolos si Borc, intalnire cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu

22 Decembrie 2015
462 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos si vicepremierul si ministrul Economiei, Costin Borc se intalnesc, marti, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, subiectele abordate fiind discutii generale pe teme economice, de macrostabilitate si politica de creditare.
Intalnirea va avea loc, marti, la ora 13:00, la sediul BNR, discutiile axandu-se pe teme economice. Potrivit unor surse MEDIAFAX, un alt subiect abordat va fi cel legat de legea privind stingerea creditelor prin darea in plata a imobilului ipotecat.
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii darii in plata, afimand pe pagina sa de Facebook ca acest proiect este "bine-venit", dar forma adoptata de Parlament, in loc sa-i ajute pe cei cu credite, risca sa creeze "dificultati".
"Legea privind darea in plata este binevenita, dar forma adoptata de Parlament, in loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultati, mergand chiar pana la imposibilitatea aplicarii ei. Terminologia neclara, necorelarea cu legislatia in vigoare si crearea unor situatii de inechitate intre beneficiarii legii sunt cateva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astazi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului sa defineasca mai riguros termenii folositi, astfel incat sa fie eliminate neclaritatile si evitate confuziile", a scris, pe Facebook, Klaus Iohannis.
Potrivit proiectului de lege, debitorul va ceda toate bunurile ipotecate in favoarea creditorului, in situatia in care executarea obligatiilor asumate prin contractul de credit a fost garantata cu doua sau mai multe bunuri.
Debitorul trebuie sa transmita creditorului prin intermediul unui executor judecatoresc, al unui notar public sau al unui avocat o notificare creditorului in care anunta decizia de transmitere a dreptului de proprietate asupra bunului sau bunurilor ipotecate. Toate costurile notariale si ale executorului judecatoresc sau avocatului, dupa caz, vor fi suportate de debitor.
Dupa comunicare deciziei de catre debitor, creditorul nu mai poate urmari codebitori sau garantii personali sau ipotecari pentru stingerea creditului.
Proiectul de lege prevede ca la momentul incheierii contractului pentru transferul de proprietate, respectiv la data pronuntarii hotararii judecatoresti definitive, va fi stinsa orice datorie a debitorului fata de creditor, acesta din urma neputand solicita sume de bani suplimentare.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1005 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035169 (s)