News Flash:

Cum trebuie asociate alimentele de Sarbatori

21 Decembrie 2015
1541 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente sarbatori

Modul in care asociem alimentele este esential pentru reusita digestiei si pastrarea siluetei. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a explicaat, la Realitatea TV, cum trebuie asociate preparatele de Craciun.


Potrivit nutritionistului, proteina grasa, asa cum este carnea de porc, nu trebuie sa fie asociata cu garnituri de tip mamaliguta, cartofi, mai ales prajiti, sau paine. Motivul? Carnea grasa nu se poate asimila in aceste conditii. Putem combina, in schimb, ca garnitura, legume, in special cele preparate la gratar.


"Legumele ajuta foarte mult digestia proteinei grase. Muraturile fermentate, nu cele in otet, asociate cu carnea de porc, ajuta foarte mult la digestie. Moderatia ajuta foarte mult", spune doctorul Mencinicopschi.

Desertul (dulciurile in general) trebuie sa fie simplu si consumat cu moderatie. Cozonacul, de exemplu, poate fi inlocuit cu baclavaua.


Fructele se mananca la o distanta de cel putin o ora, doua de celelalte alimente. Combinate cu mancarurile din carne de porc sau cu dulciurile, nu se vor digera, iar efectul va fi unul de balonare.


Alcoolul trebuie sa fie consumat cu multa moderatie. Consumul in exces, impreuna cu gasimea, poate sa duca la situatii foarte grave, cum ar fi pancreatita acuta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004939 (s)