News Flash:

Ceaiuri care combat afectiunile specifice primaverii!

18 Martie 2015
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
Primavara este un anotimp pe care multe dintre noi il asteapta cu drag din nenumarate motive. 

Totusi, primavara aduce cu ea o serie de probleme: astenia specifica, alergiile, constientizarea kilogramelor in plus si lupta disperata impotriva celulitei.


Din fericire, exista o singura solutie pentru toate aceste probleme: ceaiurile naturale. Descopera mai multe detalii despre cum poti trata fiecare dintre neajunsurile mentionate mai sus.

Ceaiuri impotriva asteniei de primavara

Astenia de primavara nu este neaparat o boala, ci doar o afectiune de sezon. Aceasta se manifesta printr-o stare permanenta de oboseala, slabiciune fizica, depresie usoara. Astenia de primvara este provocata de faptul ca rezerva ta de vitamine a ajuns la final, iar organismul are nevoie de mai multe elemente care sa ofere corpului energie.

Dincolo de o alimentatie bazata pe fructe si legume proaspete, o cura cu ceai va avea cu siguranta efecte benefice asupra intregului organism. Ceaiurile iti vor oferi energia si vitalitatea de care ai nevoie pentru un inceput de primavara in forta.

Printre ceaiurile care lupta cu succes impotriva asteniei de primavara se afla ceaiul de urzica. Acesta contine nenumarate vitamine si minerale, chiar daca are un gust nu tocmai placut.

Incearca sa consumi cate 1 litru de ceai de urzica in fiecare zi, timp de doua saptamani. La un litru de apa clocotita adauga doua linguri de frunze de urzica, iar apoi lasa ceaiul la infuzat.

Ceaiuri impotriva alergiilor


Primavara, alergiile sunt destul de des intalnite, chiar si in cazul celor mai putin sensibili. Stranutul, lacrimarea puternica a ochilor, tusea si problemele respiratorii sunt specifice alergiei de primavara. Aceste reactii sunt provocate de polenul pomilor si florilor si apar de la sfarsitul lunii martie pana la sfarsitul lunii mai.

Este adevarat ca poti lua o serie de masuri impotriva acestor alergii. Spre exemplu, evita aerisirea incaperilor fara o plasa la fereasta, evita plimbarile lungi si asa mai departe.

Totusi, este aproape imposibil sa nu te bucuri de vremea frumoasa de primavara in incercarea de a preveni alergiile. Asadar, cea mai bune solutie (in afara de medicamentele pe care ti le poate prescrie medicul) este reprezentata de ceaiurile naturale.

In acest sens, ceaiurile de cimbru, eucalipt, urzica sau trifoi rosu reprezinta cele mai bune optiuni.

Incearca sa bei zilnic cate o ceasca din aceste ceaiuri, pe toata perioada in care exista riscul sa ai o reactie alergica.

Ceaiuri pentru detoxifierea de primavara

Pentru ca in perioada iernii organismului tau i-au lipsit vitaminele si mineralele naturale, dar mai ales pentru ca ai consumat foarte multa carne si produse procesate, ai nevoie de o detoxifiere puternica. 

Dincolo de regimul alimentar care trebuie sa excluda carnea, grasimile, dulciurile, cafeaua si alcoolul si care trebuie sa includa foarte multe legume si fructe proaspete, ar fi bine sa bei si multe ceaiuri. Printre cele mai potrivite pentru detoxifiere si slabire in acelasi timp se numara pelinul, ceaiul verde, musetelul si urzica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005768 (s)