News Flash:

Beneficiul uimitor al vitaminei C. Nu credeai asta

17 Martie 2015
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
Te lovesti des si in scurt timp iti apar pe piele niste pete vinetii, de forme variabile? Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, dermatolog, ne spune cum sa scapam de vanataile inestetice.
Pentru a preveni aparitia vanatailor, imediat dupa producerea contuziei, trebuie redus fluxul sangvin local. Se recomanda aplicarea de comprese cu apa rece, sau a unei pungi cu gheata invelite intr-un prosop curat, pentru 15-20 de minute.
Desi are si efect analgezic, de reducere a durerii locale, nu trebuie tinuta mult timp, deoarece poate aparea contractia exagerata a vaselor de sange si necroza locala.
La 1-2 zile de la aparitia vanataii, incalzirea usoara a zonei afectate prin aplicarea de comprese calde determina o crestere a fluxului sangvin, grabind degradarea hemoglobinei din piele si implicit vindecarea urmei de lovitura.
Culoarea pielii revine la normal intr-un interval de 10-20 de zile, in functie de intinderea si profunzimea leziunii.
Vitaminele responsabile de rezistenta peretilor vaselor de sange si de capacitatea de coagulare a sangelui sunt vitamina C si vitamina K. Tocmai de aceea alimentatia bogata in fructe si legume reduce tendinta de aparitie a vanatailor.

pete vinetii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005585 (s)