Va plac alimentele prajite, dar le ocoliti pentru ca stiti ca va fac rau? Prajirea nu este singurul mod de preparare a alimentelor care le distruge calitatile. Iata cateva greseli care duc la distrugerea calitatii alimentelor:
1. Incalzirea untului pentru prajituri il poate deteriora.
Desi este bun pentru imunitate, untul poate deveni toxic atunci cand este incalzit prea tare.
2. Congelarea afecteaza proprietatile nutritive ale pestelui.
Dupa o anumita perioada, grasimile nocive sunt cele care domina in detrimentul celor de tip Omega 6 si Omega 3.
Daca ati cumparat mai mult peste si vreti sa-l congelati, aveti grija sa-l consumati in maximum 2 saptamani. Aceasta pentru ca acizii grasi polinesaturati pe care ii contine incep sa se oxideze.
In special pestii din ape reci, precum heringul, macroul, tonul contin acizi grasi polinesaturati in cantitate mare. Acestia sunt benefici intr-un regim alimentar corect. Problemele apar la congelarea pe termen lung.
3. Pastrarea la lumina a fructelor oleaginoase
Histamina poate da intoxicatii alimentare puternice. Atentie si la nuci, alune, migdale, fistic, cu un continut ridicat de grasimi bune. Insa acestea sunt foarte sensibile la lumina si temperatura.
Cu alte cuvinte, nu cumparati miezul acestor fructe, ci fructele ca atare, in coaja. Acestea reprezinta un bun aliat pentru sistemul imunitar.
4. Pastrarea uleiurilor in sticle transparente
Fotosensibil este si uleiul de masline extravirgin. Astfel, daca il depozitati in sticle transparente, il distrugeti. Mai mult, lumina distruge vitaminele hidrosolubile, adica vitaminele B si vitamina C. Spre exemplu, un suc proaspat trebuie consumat imediat dupa preparare.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005927 (s)
Comentarii (0)