News Flash:

Ceaiul de lavanda, tratament ieftin pentru peste zeci de boli si afectiuni

10 Iulie 2018
947 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai de lavanda

Ceai de lavanda
Lavanda are proprietati terapeutice valoroase: anticolitice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante si anxiolitice. Preparatele din lavanda (infuzia si tinctura) sunt de mare ajutor in caz de dischinezii biliare, de balonari sau de migrene; tinctura si uleiul volatil sunt indicate in nevroza si in suprasolicitarea psihica. La fel de eficienta este terapia interna cu infuzii, cu ulei volatil si cu miere in afectiunile respiratorii (gripa, bronsita sau tuse convulsiva) care se asociaza cu tratamentul extern: se fac inhalatii cu ulei de lavanda in amestec cu apa calda.
In afectiunile aparatului urinar (colica, cistite) sunt indicate tinctura si uleiul volatil, asociate cu baile calde de sezut.
In compozitia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obtinute pe cale de sinteza in laborator. In compozitia plantei se regasesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul si principiile amare, care atribuie lavandei virtuti vindecatoare pentru mai bine de 70 de afectiuni.

Indicatiile lavandei
Levantica reduce starea de agitatie si de anxietate, atenueaza simptomele depresiei, combate insomnia, amelioreaza tulburarile digestive de origine nervoasa, balonarile, durerile spasmodice, nevralgice si reumatismale, iar in balneoterapie ajuta la ameliorarea tulburarilor de circulatie.

Mod de administrare al ceaiului de lavanda
Administrare interna: recomandata pentru anxietate, agitatie, insomnie, tulburari digestive de origine nervoasa, balonari.
Infuzie ceai de lavanda: Infuzati 0,8 g pana la 1,5 g de flori uscate de lavanda (o lingurita pana la 2 lingurite de flori) in 150 ml de apa fiarta timp de 5 pana la 10 minute. Acest ceai se poate bea de pana la 3 ori pe zi, in functie de afectiuni, sau inainte de culcare pentru a combate insomnia.
Ceaiul se prepara din patru linguri de planta si din 500 ml de apa, care se fierb cinci minute. Se bea zilnic cate o cana cu ceai, indulcit cu o lingurita de miere, dupa fiecare masa principala, iar leacul are efecte relaxante puternice.

Istoria lavandei
Romanii foloseau calitatile aromatice ale lavandei in terme si isi parfumau baia si vestmintele. De altfel, numele sau vine de la cuvantul latin “lavare” care inseamna spalare.
In Evul Mediu calitatile dezinfectante ale lavandei erau recunoscute si se folosea pentru combaterea ciumei.
In secolul al XVI lea, Facultatea din Montpellier studia proprietatile medicinale ale lavandei. Acesta planta este un tonic recunoscut, iar in unele regiuni din Spania era apreciata ca si antidiabetic.

Cercetari asupra lavandei
Lavanda combate unele forme de cancer cancer
De peste 20 de ani cercetatorii s-au concentrat asupra anumitor substante prezente in extractul de lavanda (limonenul si alcoolul perilic) care se pare ca pot combate mai multe forme de cancer.

Agitatie si anxietate
Mai multe studii mentioneaza ca lavanda diminueaza agitatia si agresivitatea persoanelor in varsta care sufera de diferite forme de dementa. De asemenea, ceaiul de lavanda atenueaza anxietatea persoanelor expuse, in mod voluntar sau nu, la diferite situatii generatoare de stress.

Ceai de lavanda pentru insomnie
Studiile in vitro si pe animale, precum si cateva studii clinice preliminare tind sa confirme utilizarea traditionala a lavandei pentru un somn linistit sau pentru combaterea insomniei.
Comisia Europeana a aprobat administrarea interna a infuziei de lavanda pentru tratarea starii de agitatie si a insomniei, precum si a durerilor digestive de origine nervoasa (depresie, tulburari intestinale, balonari etc.). De asemenea, a fost aprobata pentru administrarea externa, in balneoterapie pentru tulburari ale circulatiei sanguine.
Ceaiul preparat dintr-o mana de flori de lavanda este un remediu eficient pentru insomnii. A?adar, inainte de culcare, bea un ceai de lavanda sau pune sub perna un saculet cu flori de lavanda. Mirosul acestei plante te va ajuta sa ai un somn linistit.

Ceaiul de lavanda, bun in momentele de depresie
Are proprietati sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice si sudorifice. De asemenea, lavanda reduce inflamatiile si grabeste procesul de cicatrizare a ranilor. O cana de infuzie preparata dintr-un amestec de plante: flori de lavanda, de tei, de sulfina si de captalan (cate o lingurita din fiecare) este recomandata de doua ori pe zi, persoanelor depresive.


Ceaiul de lavanda trateaza durerile de stomac
Polifenolii din lavanda au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lenta si aparitia arsurilor stomacale.
Daca ai astfel de probleme, bea ceai de lavanda sau foloseste-o la prepararea prajiturilor sau in combina?ie cu diverse alimente, deoarece da un gust aparte mancarurilor si, totodata, vei scapa de problemele digestive.

Precautii
Anumite persoane sunt alergice la lavanda, iar in timpul ultilizarii pe piele aceasta poate provoca iritatii sau inflamarea pielii.

Contraindicatii ceai lavanda
Lavanda nu este indicata in timpul primelor trei luni de sarcina

Efecte adverse
Lavanda este, in general, bine tolerata daca este consumata in dozele recomandate.

preluat de pe frunza-verde


precautii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006102 (s)