News Flash:

Basescu: NATO si Rusia nu pot merge atat de departe incat sa transforme disputa intr-un razboi rece

5 Septembrie 2014
573 Vizualizari | 0 Comentarii
NATO si Rusia nu pot merge atat de departe incat sa transforme disputa intr-un razboi rece si apoi intr-un dezastru care ar insemna un razboi fierbinte, a declarat presedintelui Traian Basescu pentru postul de radio BBC4.
Seful statului a vorbit la BBC4, conform inregistrarii difuzate de Digi 24, despre pericolul pe care il reprezinta Rusia la flancul estic al Aliantei Nord Atlantice. Presedintele Romaniei a explicat ca din acest motiv a cerut sporirea numarului de avioane militare in tara noastra.
”Dumnezeule, nu! Nu pot sa cred ca Rusia si tarile NATO pot merge atat de departe incat sa transforme aceasta disputa intr-un Razboi Rece si, dintr-un Razboi Rece, intr-un dezastru care inseamna un razboi fierbinte. Acesta a fost principalul motiv pentru care noi am aprobat operatiunile avioanelor de lupta ale NATO si face parte din ideea noastra ca flancul estic al Aliantei trebuie consolidat din punct de vedere militar, pentru ca tarile noastre se afla sub presiunea Federatiei Ruse, pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru a-l descuraja pe domnul Putin sa se uite la tari precum cele baltice, Polonia, Romania, Bulgaria”, a afirmat Traian Basescu.
El a spus ca nimeni nu vrea sa impinga lucrurile pana la inceperea unui razboi rece.

traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0793 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016749 (s)