News Flash:

ATENTIE! Cele mai frecvente ERORI de utilizare a prezervativului. Trebuie sa stii asta daca vrei sa eviti o sarcina nedorita

9 Decembrie 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
prezervativ
Un studiu recent a demonstrat faptul ca in Romania 30 la suta dintre femei folosesc metode contraceptive nesigure, care pot duce la accidente si la aparitia sarcinilor nedorite. 
Acest lucru se intampla din cauza lipsei de informatii, precum si a perpetuarii mentalitatii ca ”mie nu mi se poate intampla”, atat de cunoscuta si paguboase.
Specialistii considera ca cea mai sigura metoda contraceptiva din perspectiva protejarii in fata unei sarcini nedorite este cea a pastilelor contraceptive, combinate, fara estrogen sau cu progesteron. Daca folositi anticonceptionale, riscul aparitiei unei sarcini nedorite este de 1%. Totusi, practica ne arata ca 8 din 100 de utilizatoare de contraceptive orale pot ramane insarcinate in decurs de un an din cauza administrarii gresite – uitam sa luam 2-3 pilule, de exemplu.
Dupa pilula contraceptiva, a doua cea mai sigura metoda contraceptiva este steriletul. Dispozitivul intrauterin isi intinde eficienta pe o durata de 10 ani, iar dupa aceasta perioada se recomanda inlocuirea sa.
De asemenea, o alta metoda de contraceptie extrem de populara este cea a prezervativului masculin, care implica, totusi, cateva riscuri. Desi reprezinta singura metoda de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, prezervativut se inscrie in lista metodelor cu risc crescut de accident, deci de sarcina nedorita.  Practic, 15 din 100 de femei care folosesc acest mijloc de protectie raman insarcinate la un moment dat, un procent destul de ingrijorator. Majoritatea situatiilor de acest gen apar din cauza faptului ca prezervativul nu este utilizat corespunzator si atunci aluneca sau se rupe. In acest caz, dupa contactul sexual neprotejat, este recomandata pilula de a doua zi pentru a preveni aparitia unei sarcini nedorite.
Iata o lista cu cele mai frecvente erori de utilizare a prezervativului:
neinlocuirea prezervativului cu unul nou pentru fiecare alt act sexual
pastrarea prezervativelor in locuri in care se pot deteriora
folosirea unui prezervativ expirat
folosirea unui obiect ascutit sau a dintilor etc. pentru a deschide ambalajul prezervativului
folosirea unor lubrifiante pe baza de ulei simultan cu folosirea prezervativului, in conditiile in care acestea pot deteriora latexul din care sunt confectionate prezervativele
punerea prezervativului pe penis mult prea tarziu
scoaterea prea timpurie a prezervativului
omisiunea de a lasa spatiu pentru sperma, in varfului prezervativului, prin scoaterea aerului
rularea gresita a prezervativului
omisiunea de a verifica, la sfarsit, daca prezervativul se afla in stare intacta
folosirea unui prezervativ cu o masura gresita
La constatarea oricareia dintre greselile mentionate mai sus, a deteriorarii prezervativului sau a alunecarii acestuia in timpului actului sexual, este nevoie sa ne gandim la masuri suplimentare pentru evitarea unei sarcini nedorite. Pastila de a doua zi este o solutie de incredere pentru astfel de situatii.

neinlocuirea prezervativului prezervativului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006593 (s)