News Flash:

Alimente sanatoase, dar care ar putea fi periculoase pentru corpul uman

6 Septembrie 2018
896 Vizualizari | 0 Comentarii
paine

Trebuie sa mananci si sa gasesti optiuni sanatoase care te fac sa te simti bine. Dar cum ar fi daca ai afla ca exista alimente sanatoase periculoase pentru corpul uman? Iata cateva dintre acestea!

Ce alimente sanatoase periculoase ar trebui sa eviti?

1. Carne de curcan

Daca nu cumperi carne de curcan organic si alegi doar ce gasesti in magazine, s-ar putea sa primesti o doza de arsenic. Este greu de crezut ca ceva letal ar putea fi pus in carnea de curcan, dar este destul de la indemana pentru prevenirea infectiilor parazitare. De exemplu, Federatia Nationala a Turciei se afla sub orientari diferite si inca trateaza curcanii cu vechiul regim de substante in primele cateva saptamani de viata si in lunile de vara. In Uniunea Europeana este interzisa aceasta practica, insa mai este prezenta si la carnea de curcan din Statele Unite. Arsenicul poate provoca aparitia cancerului sau decesul atunci cand expunerea la el este prea mare. Ingerarea prelungita poate afecta si mai multe parti ale corpului, inclusiv pielea, intestinele, vasele sanguine, sistemul imunitar, plamanii, inima, sistemul urinar, organele reproducatoare si sistemul nervos.

2. Batoane de proteine

Multe batoane de proteine se proclama ca fiind gustari sanatoase si modul perfect de recuperare dupa un antrenament intens. Problema este ca un baton de proteine ar putea sa desfiinteze cu usurinta toata sesiunea de miscare fizica. Nu numai ca acest aliment poate fi incredibil de bogat in calorii si zahar, dar este si plin de aditivi. Batoanele proteice sunt tocmai substantele chimice prelucrate. Daca nu esti pregatit sa renunti la aceasta gustare usoara, asigura-te ca citesti etichetele - ar trebui sa poti pronunta si recunoaste fiecare ingredient.

3. Paine cu multicereale

Unii specialisti in nutritie sunt de parere ca painea cu multicereale nu se inscrie pe lista alimentelor sanatoase. La fel ca painea alba, acest aliment contine si boabe rafinate, din care au fost indepartate fibrele si substantele nutritive. Din cauza faptului ca boabele rafinate nu iti pot tine de foame, s-ar putea sa vrei sa mananci din nou la scurt timp dupa ce iei masa. In loc de a te uita la numele painii, verifica faptele nutritionale si asigura-te ca boabele integrale sunt primele pe lista ingredientelor.

 


batoane proteine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006987 (s)