News Flash:

5 BENEFICII UIMITOARE ale consumului de usturoi verde

5 Aprilie 2016
1953 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi verde
Cu o aroma speciala si un gust placut, dar si mai putin iute decat cel uscat,usturoiul verde nu doar protejeaza de boli, ci si ajuta la detoxifierea organismului. Profita cat poti de aceasta leguma pentru ca nu o gasesti decat cateva saptamani, la inceputul primaverii!

Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale curative, fiind considerat, pe buna dreptate, un medicament natural-minune. Este recomandat in tratamentul a peste 60 de boli. In compozitia acestuia se regasesc o serie devitamine (A1, B1, B2 si C)minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar si anumite substante anticancerigene

Mirosul si iutimea mai blande tin de faptul ca usturoiul verde contine mai putini compusi cu sulf, care cauzeaza aceste efecte. Ei se elibereaza prin zdrobirea plantei si au si efect dilatator asupra vaselor de sange, scazand tensiunea arteriala

De la usturoiul verde poti folosi atat tulpina alb-verzuie, cat si frunzele, daca nu sunt ofilite. Il poti folosi in salate, asa cum folosesti ceapa verde sau la prepararea sandvisurilor. De asemenea, il poti adauga in preparate cum ar fi tocanitele, supele, fasolea verde sau cartofii fierti. 

Pentru ca organismul sa beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat in stare proaspata sau adaugat in preparate la sfarsit, fara a-l fierbe. Iata cateva beneficii ale usturoiului verde

Intareste imunitatea si scade inflamatiile
Usturoiul uscat si cel verde sunt surse de alicina, un antibiotic natural cu spectru larg, si de substante cu rol antiinflamator, antiviral si antifungic. Acestea ajuta sistemul imunitar in protejarea organismului de infectii. Alicina se formeaza in usturoi atunci cand acesta este taiat marunt sau zdrobit.

Previne cancerul
Studiile stiintifice au demonstrat ca usturoiul verde combate in mod eficient aparitia diverselor forme de cancer. Cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca absorbtia siliciului din usturoiul verde favorizeaza fabricarea de globule albe apte sa produca interferon, inamicul principal al celulelor canceroase. 

Potrivit specialistilor, o cura cu usturoi verde, consumat seara, timp de cateva saptamani, previne aparitia cancerului. Mai exact, un consum zilnic de 15-20 g de usturoi verde poate reduce riscul de aparitie a cancerului cu 20%. Totodata, consumul a 30-40 g usturoi verde pe zi scade riscul de cancer la san cu peste 35%-40%.

Detoxifica organismul
In plus, fata de usturoiul uscat, planta verde contine si fitohormoni. Acestia sunt substante cu structura chimica similara hormonilor, care se gasesc in toate plantele tinere. Ei actioneaza asupra receptorilor din tesuturi si glande printr-un reglaj fin al functionarii lor si prin detoxifiere. 

Previne afectiunile respiratorii
Studiile cercetatorilor arata ca un consum sustinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afectiunilor respiratorii, racelii sau gripei, reducand semnificativ timpul de vindecare, dar ajuta si la ameliorarea durerilor de cap.

Scade colesterolul, tensiunea si fluidizeaza sangele
O cura cu ustoroi verde reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile au demonstrat faptul ca o dieta bogata in usturoi verde scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele si reduce colesterolul "rau", crescand nivelul colesterolului "bun". 

Toate aceste beneficii se datoreaza continutului bogat de sulf, care are rolul de a relaxa vasele sangvine si de a imbunatati circulatia sangelui. Mai mult, usturoiul verde lupta impotriva formarii cheagurilor de sange care obstructioneaza arterele sangvine. 

In plus, specialistii confirma faptul ca antioxidantii din usturoiul verde neutralizeaza agentii responsabili de distrugerea arterelor, avand si capacitatea de a preveni formarea placilor de aterom.

usturoiul verde medicament natural-minune vitamine previne cancerul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004956 (s)