News Flash:

Obisnuiesti sa bei bere multa? Iata ce trebuie sa stii neaparat

24 August 2018
770 Vizualizari | 0 Comentarii
bere

S-ar putea sa crezi ca berea nu este daunatoare atat timp cat nu bei prea mult. Si nici macar nu te imbeti. Asa ca de ce sa-ti faci probleme? In timpul verii, o bere te revigoreaza si iti potoleste setea, nu? 

Mai ales in cazul persoanelor carora nu le place foarte mult apa sau uita de multe ori sa se hidrateze, acestea s-ar putea sa se gandeasca ca berea ar putea fi o alternativa buna pentru ele. Problema este ca berea nu te hidrateaza. In schimb, te deshidrateaza. O persoana a carei greutate este de 60 de kilograme produce in mod normal aproximativ 60 de mililitri de urina. Dar daca bea un pahar cu bere, se produce o cantitate suplimentara de 120 de mililitri de urina, potrivit eva.ro. Supraproductia de urina duce la deshidratare.

Aceste lucruri s-ar putea sa te mire, mai ales daca te gandesti ca oamenii din vremurile antice beau berea ca pe apa si nu aveau probleme. Este adevarat faptul ca berea a fost folosita ca o alternativa mai curata la apa infectata cu bacterii. Oamenii au baut doar bere si au supravietuit. Cu toate acestea, spre deosebire de berea antica, care continea doar 0,5% alcool, berea din prezent contine aproximativ 4-6% alcool.

Atunci cand alcoolul intr-o asemenea concentratie intra in corpul uman, este eliberat un hormon anti-diuretic numid ADH. Ulterior, creste cantitatea de urina pe care o producem. Deci, de fiecare data cand bei o bere, nu uita sa acorzi o atentie deosebita hidratarii. Si da, adu-ti aminte sa berea nu te va hidrata niciodata. Pentru a minimiza aceste consecinte, este recomandat ca, de fiecare data cand bei o bere, sa consumi aceeasi cantitate de apa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006083 (s)