News Flash:

Carmen Dan, despre posibila falsificare a testului poligraf, sesizata de Andreea Cosma: Vom dispune verificari

26 Martie 2018
939 Vizualizari | 0 Comentarii
carmen dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, referitor la sesizarea depusa de deputatul Andreea Cosma legata de posibile falsificari ale rezultatelor testului poligrat de catre IPJ Buzau, ca luni va dispune verificari, pentru a afla cine si cum a interpretat testul.
"Vom dispune azi verificari in acest caz, cu privire la ceea ce s-a intamplat in anul respectiv, acea testare din anul 2015 si legat de cate solicitari au fost si cine a efectuat acele testari si cum au interpretat rezultatele", a explicat ministrul de Interne.

Deputatul Andreea Cosma i-a solicitat ministrului Carmen Dan sa dispuna verificari la IPJ Buzau, in urma unor suspiciuni potrivit carora procurorii de la DNA Ploiesti ar fi trimis martorii din dosare la Buzau pentru efectuarea testului poligraf cu un apart invechit, care permite falsificarea rezultatelor.

"In urma sesizarilor primite la cabinetul meu parlamentar, cetateni din Parhova reclama falsificarea rezultattelor testelor poligraf efectuate de catre DNA Ploiesti la IPJ Buzau. Din informatiile pe care le detin, a rezultat ca echipamentul de la IPJ Prahova este unul performat, de ultima generatie, in timp ce echipamentul de la IPJ Buzau este unul vechi, neperformant si permite falsificarea testului. Astfel, cei care cedau presiunilor procurorilor si , in cele din urma, isi manifestau disponibilitatea de a colabora cu procurorii DNA Ploiesti, deoarece nu aveau alte probe care sa sustina denunturile inventate de procurori, obtinute sub presiune, pentru ca faptele erau pur si simplu inventate sub presiune, erau constransi sa se prezinte si la testul poligraf", reiese dintr-o interpelare trimisa de Andreea Cosma catre ministrul de Interne, Carmen Dan.


Cosma sustine, in respectiva interpelare, ca procurorii ii asigurau pe "denuntatorii sub presiune" ca rezultatele testului erau asa cum trebuie, chiar daca acestia nu spuneau adevarul. Motivul: poligraful de la IPJ Buzau era usor de "manipulat".

"Aceste promisiuni erau urmate de conducerea persoanelor care cedau presiunilor, la sediul IPJ Buzau si supunerea lor la acest test, care avea rezultatul solicitat de procurorii DNA Ploiesti. Mai mult, inculpatii care incercau sa probeze veridicitatea sustinerii lor, spre "a-si proba nevinovatia" si care solicitau testul poligraf, erau condusi de procurorii DNA la acelasi poligraf de la IPJ Buzau, unde testul indica in mod fals ca, de fapt, ei nu ar spune adevarul", se mai arata in documentul trimis de Andreea Cosma.

Aceasta mentioneaza mai multe dosare care ar putea fi exemple in acest sens, cum ar fi cel al lui Petre Daniel Cristian, fost sef al Finantelor Publice Prahova sau al fostului viceprimar al Ploiestuliu, Raul Petrescu, in care martorii au fost testati cu poligraf de catre IPJ Buzau.

Un alt exemplu dat de Andreea Cosma este "dosarul lui Viorel Dosaru, General si fost sef IPJ PRahova, care "solicita sa fie testat poligraf" si este dus din centrul de retinere si arestare preventiva Campina tot la IPJ Buzau in vederea efectuarii testarii, la o distanta de aproximativ 100 de km, in loc de IPJ Prahova, la o distanta de 20 de km".

In acest cotext, deputatul PSD doreste sa afle de la Ministerul Afacerilor Interne cati martori, inculpati si suspecti au fost testati cu poligraful atat la IPJ Buzau, cat si la IPJ Prahova, in ultimii cinci ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005925 (s)