News Flash:

Tudorel Toader merge luni in Serbia, unde va discuta cu omologul sau despre cazul Sebastian Ghita

26 Martie 2018
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader merge luni in Serbia, unde va avea o intrevedere cu omologul sau, unul dintre subiectele care vor fi abordate fiind legat de Sebastian Ghita. Evenimentul Zilei anunta ca si Sebastian Ghita va merge la Ministerul Justitiei din Serbia in acelasi timp cu Toader.
Sebastian Ghita a declarat duminica seara, cu o zi inainte ca Tudorel Toader sa mearga in Serbia sa discute despre extradarea sa, ca ministrul Justitiei are un comportament duplicitar si nu intelege de ce il vrea in tara, daca a recunoscut nereguli la DNA Ploiesti.

Intrebat cand va prezenta public imaginile cu Laura Codruta Kovesi acasa la el in Ploiesti, Sebastian Ghita a raspuns: "Sa ii vedem pe domnul Tudorel si pe Domnul Dragnea cand vor sesiza CCR ca vad ca domnul Tudorel ma cauta pe mine, cu probe false, prin Belgrad. Vi se pare normal sa vii in Belgrad si sa spui: Da, sigur, ma duc si sigur va fi un punct pe ordinea de zi extradarea lui Ghita. Pe ce, domnule Tudorel, pe probele false ale lui Kovesi? Eu am prezentat rapotul domniei sale, al domnului Tudorel, in justitia din Serbia. Am spus la punctele astea, domnul Tudorel arata ca sunt probleme la DNA Ploiesti, ca sunt probe false, ca Negulescu nu stiu ce a facut, ca Onea nu stiu ce a facut. Pai ori isi respecta raportul, ori e distractia presei de propaganda"

"Sa sesizeze Dragnea si Tudorel Curtea Constitutionala, asa cum au spus public. La acest comportament duplicitar, imbarligat si intortocheat al lui nea Tudorel, am dubii. Am vazut multe la viata mea", a mai spus Ghita, la Antena 3.
Sebastian Ghita a spus ca va depune si un memoriu pentru suspendarea extradarii sale. "Ii dau memoriu in mana, ma gandesc ca Toader nu a trait in Romania pana azi. Ce va spune el? <>", a spus Ghita, intr-o alta interventie, la Romania Tv.

Evenimentul Zilei anuntase anterior ca fostul parlamentar va merge la Ministerul Justitiei din Serbia, in acelasi timp cu Tudorel Toader, pentru a depune un momeriu prin care sa ceara suspendarea procedurilor de extradare.

Ministrul Tudorel Toader a mentionat, in raportul prin care cere revocarea Laurei Codruta Kovesi, lipsa de reactie a acesteia in verificarea activitatii profesionale si conduitei unor procurori de la DNA Ploiesti.

”Saptamana viitoare, lunea viitoare, la ora 10, voi avea o intrevedere cu ministrul Justitiei din Serbia. Evident vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele doua state, dar inevitabil va fi si subiectul acesta. In aceeasi zi, la orele 11.30, voi avea o intrevedere oficiala si cu presedintele Curtii Constitutionale din Serbia. Noi nu putem lua nicio masura, nu putem face niciun demers de natura sa se suprapuna, sa afecteze activitatea judecatorului independent, ca si cel din Romania, judecatorului din Serbia. Ce putem sa facem noi si ce spun eu ca am facut - cu promptitudine am raspuns la toate solicitarile pe care le-au formulat”, a declarat, marti ,Tudorel Toader.

Toader a precizat ca nici ministrul Justitiei, nici instantele de judecata din Romania nu pot genera masuri de accelerare a solutionarii cauzei de catre instanta competenta din Serbia.

”Ministrul ramane si trebuie sa ramana pe latura administrativa a activitatii de infaptuire a Justitiei, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un condamnat aflat intr-o tara cu care noi avem instrumentele juridice penale de cooperare. Dosarul se afla pe rolul instantei competente din Serbia. Saptamana trecuta instanta (din Serbia - n.r.) a solicitat relatii suplimentare cu privire la natura continutului infractiunilor pentru care este acuzat si condamnat, cu privire la modalitatea de desfasurare si incadrarea juridica. Judecatorii au solicitat lamuriri suplimentare faptice cu privire la activitatea infractionala pe care sa le detina si sa decida in momentul in care vor intra in faza de deliberari si de decizie a respectivei cauze”, a mai spus ministrul Justitiei.

Evenimentul Zilei, publicatie care a prezentat un interviu in mai multe parti cu Sebastian Ghita, citeaza surse care anunta ca fostul parlamentar va merge la Ministerul Justitiei din Serbia, in acelasi timp cu Tudorel Toader, pentru a depune un momeriu prin care sa ceara suspendarrea procedurilor de extradare. Motivul: cererea s-ar baza pe probe falsificate de procurorii DNA Ploiesti.

De altfel, Sebastian Ghita a acuzat in repetate randuri procurorii DNA Ploiesti ca au fabricat probe impotriva sa si au inventat denunturi.

Sebastian Ghita a fost eliberat, la finele lunii mai, in Serbia, dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de euro, neavand insa voie sa paraseasca Belgradul.

Fostul parlamentar a fost prins in Belgrad, pe 13 aprilie. Retinerea lui Sebastian Ghita s-a facut la ora 23.45, acesta fiind pe o strada din Belgrad, alaturi de fratele sau. La legitimare, Ghita a prezentat un act de identitate si un permis sloven, in timp ce fratele sau le-a dat politistilor actele reale.

In Romania, fostul parlamentar a fost vazut ultima oara in noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, cand pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat in calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment in care politistii care il filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghita conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe politisti.


toader
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005696 (s)