News Flash:

Anunt important pentru toti casierii si angajatii din hipermarketuri

20 Decembrie 2017
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
casier

Casierii si lucratorii comerciali din magazine, supermarket-uri si hipermarket-uri isi schimba frecvent angajatorul, uneori chiar si de doua ori pe an.
De obicei, acesti salariati se muta la concurenta pentru venituri nete lunare mai mari cu doar 40 de lei – 60 de lei decat cele incasate la angajatorul de la care au plecat. Munca solicitanta, platita modest, ii determina pe acesti oameni sa-si schimbe des angajatorul.

„Desi castigul suplimentar in urma schimbarii angajatorului este de circa 4% in cazul casierilor sau lucratorilor comerciali, el este de multe ori un motiv suficient pentru a decide o schimbare”, a explicat Ioana Radulescu, Recruitment Expert la ManpowerGroup Romania, intr-un interviu acordat Economica.

Casierii castiga, de obicei, intre 1.200 de lei – 1.500 de lei net lunar. De regula, acestia isi schimba angajatorul pentru circa 48 de lei – 60 de lei in plus la venitul net lunar de la care pleaca.

Lucratorii comerciali incaseaza, de obicei, intre 1.000 de lei si 1.300 de lei net lunar. Acestia se muta la concurenta pentru venituri nete mai mari cu sume cuprinse, in medie, intre 40 de lei si 52 de lei.

„Angajatii din retail tind sa-si schimbe destul de des angajatorul, uneori chiar de doua ori pe an, optand de obicei pentru o companie concurenta. De altfel, de multe ori companiile concurente tintesc direct astfel de angajati, oferindu-le elemente suplimentare fata de pachetul actual (la nivel de salariu, bonusuri sau beneficii), sau un program de lucru mai avantajos. Desi castigul suplimentar in urma schimbarii angajatorului este de circa 4% in cazul casierilor sau lucratorilor comerciali, el este de multe ori un motiv suficient pentru a decide o schimbare”, a explicat Ioana Radulescu, Recruitment Expert la ManpowerGroup Romania, intr-un interviu acordat Economica.

Casierii castiga pe luna, in medie, 1.200 de lei – 1.500 de lei „in mana”

Veniturile din retail au crescut in 2017 comparativ cu 2016, pe fondul majorarilor salariului minim pe economie, situandu-se in prezent in intervalul 1.000 de lei – 1.300 lei net pentru lucratorii comerciali si, in medie, 1.200 de lei – 1.500 lei net pentru casieri, diferenta fiind data de cerintele postului, ne-a spus Ioana Radulescu.

De ce isi schimba des angajatorul casierii si lucratorii comerciali: munca in retail e solicitanta din punct de vedere fizic, se desfasoara pe tot parcursul anului, e platita modest, iar programul de munca – atipic.

„Fluctuatia de personal in domeniu poate ajunge la 30%, procent ridicat fata de alte domenii, pentru ca munca in retail comporta deseori orare atipice (inclusiv pentru inchideri, aprovizionari si inventare), efort fizic considerabil si activitate 365 de zile din 365, recompensate modest. Pe de alta parte, persoanele care opteaza pentru roluri in retail se orienteaza catre acestea „pentru acum”, nu cu intentii pe termen lung, ceea ce se reflecta in fluctuatia de personal.

Demersurile intreprinse de angajatori pentru a-si retine angajatii valorosi includ diverse bonusuri, precum si training-uri, nu doar pentru rolul actual, ci si pentru alte segmente din activitatea de retail. Nu este exclusa avansarea, dar oportunitatile de crestere profesionala se deschid persoanelor care au minimum doi ani de experienta pe acelasi post, la aceeasi companie. O buna parte dintre cei care lucreaza in prezent in retail nu sunt insa interesati de o avansare in cariera, fiindca vorbim de persoane care si-au incheiat deja un alt parcurs profesional, iar acum isi doresc un loc de munca stabil cu care sa-si completeze pensia”, ne-a mai spus Ioana Radulescu. Poatenustiai.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004550 (s)