News Flash:

ANAF schimba regulile. Trebuie sa stii asta

11 Noiembrie 2016
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
finante1 1
Contribuabilii care nu si-au incasat la timp creantele comerciale de la institutii ale statului vor fi protejati de executare silita, anunta Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), intr-un comunicat.

„Prin art. 230 din Codul de procedura fiscala a fost reglementata o procedura speciala de executare silita aplicabila doar contribuabililor care, concomitent cu obligatiile fiscale pe care le au de platit statului, detin si creante asupra statului, concretizate in sume certe, lichide si exigibile pe care le au de incasat de la institutii sau autoritati publice”, precizeaza ANAF.

Pentru a asigura o buna implementare a acestei noi reguli, „ANAF propune aprobarea unui ordin de procedura prin care contribuabilii care nu si-au putut incasa la timp creantele comerciale de la institutii sau autoritati ale statului vor fi protejati de masurile de executare pe care tot statul, prin administratia fiscala, le putea lua asupra lor”. ANAF precizeaza ca aceasta masura este aplicabila „chiar daca neplata obligatiilor fiscale ale contribuabililor era determinata tocmai de neincasarea la termen a acestor creante de la alte institutii ale statului”.

Noua procedura „limiteaza practic aplicarea executarii silite, in limita creantei pe care contribuabilul o are de incasat de la o institutie sau autoritate a statului, la poprirea pe care administratia fiscala o infiinteaza la acea institutie sau autoritate publica debitoare in raport cu contribuabilul. Astfel, rezulta ca, in aceasta situatie, Fiscul suspenda celelalte masuri de executare (poprirea conturilor bancare, sechestrarea bunurilor sau poprirea altor terti debitori ai contribuabilului) pana la incasarea creantelor sale de la institutiile debitoare, asigurandu-se astfel o echitate deplina in raportul fiscului cu contribuabilul”, precizeaza ANAF. 

codul procedura fiscala executare silita anaf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006295 (s)