News Flash:

A fost prelungit termenul de finalizare a Punctului de trecere a Dunarii cu bacul intre Moldova Noua si Golubac

9 Noiembrie 2016
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
bac apa
Unul dintre cele mai importante proiecte transfrontaliere, "Punct de trecere a Dunarii cu bacul intre Moldova Noua si Golubac - Serbia", care risca sa devina un esec, a fost salvat, dupa obtinerea unei prelungiri cu inca un an a termenului de finalizare. 
"Tin sa ii multumesc primarului orasului Moldova Noua, Adrian Torma, pentru deschiderea aratata in deblocarea situatiei pentru finalizarea proiectului transfrontalier 'Punct de trecere a Dunarii cu bacul intre Moldova Noua si Golubac'. Este vorba de un proiect de 2,3 milioane euro, demarat in 2013 si care trebuia finalizat pana la sfarsitul acestui an, un proiect aflat intr-un impas ce nu-mi poate fi imputat nici mie, dar nici primarului Adrian Torma. Multumesc, inca o data, pentru o decizie rationala, deloc usoara, pentru ca un credit contractat de 3,5 milioane lei nu este usor de returnat, dar asigur locuitorii din Moldova Noua de tot sprijinul institutiei pe care o conduc pentru a finaliza acest proiect mostenit cu probleme", a declarat, miercuri, la Resita, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, Silviu Hurduzeu. 
Potrivit presedintelui CJ Caras-Severin, primarul orasului Moldova Noua a inteles riscurile pe care le presupunea nefinalizarea proiectului, mai exact returnarea fondurilor europene folosite de catre liderul de proiect - CJ, pentru achizitia feribotului Bazias 4 si a acelora folosite deja de partenerii sarbi. 
"Dupa o serie de discutii cu reprezentantii Programului IPA si cei ai Consiliului Judetean Caras-Severin, am reusit sa ajungem la un consens, astfel incat proiectul sa poata fi dus la bun sfarsit, deoarece, altfel, am fi primit interdictia de a mai depune proiecte pe anumite axe finantabile. In al doilea rand, riscam sa fim dati in judecata de liderul de proiect si partenerii din Serbia si sa trebuiasca sa platim peste doua milioane euro catre ei, pentru ca ei si-au realizat partea lor. In plus, am fi creat un disconfort legat de imaginea orasului Moldova Noua. Din fericire, am reusit prelungirea perioadei de finalizare a proiectului cu un an, dar asumandu-ne, respectiv, Primaria Moldova Noua, costuri de circa 770.000 de euro, adica aproximativ 3,5 milioane lei, pentru indeplinirea obligatiilor noastre", a afirmat primarul orasului Moldova Noua, Adrian Torma. 
Moldova Noua va trebui sa suporte din fonduri proprii construirea unei platforme pentru punctul de trecere a frontierei si realizarea unui drum de legatura intre Drumul National 57 si noua vama. Cum Primaria Moldova Noua nu are acesti bani, va trebui sa contracteze un credit bancar, pentru care consilierii locali si-au dat deja acordul. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)