News Flash:

Va fuziona sau nu Aeroportul din Arad cu cel din Timisoara? Ce spune CJ Arad

10 Noiembrie 2016
1104 Vizualizari | 1 Comentarii
aeroport arad
Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, sustine ca, in eventualitatea in care Aeroportul Arad va fuziona cu cel din Timisoara, din punct de vedere institutional, va fi administrat de Ministerul Transporturilor, astfel ca afirmatia consilierilor judeteni PSD si ALDE, care sustin ca aceasta ar insemna, de fapt, cedarea aeroportului aradean Timisoarei, este lipsita de sens. 
Conducerea CJ Arad a prezentat marti, in fata consilierilor judeteni si a reprezentantilor presei, demersurile care au fost facute pentru gasirea unei solutii in vederea rentabilizarii Aeroportului International Arad, principala realizare, de la inceperea mandatului actualei conduceri, fiind reintroducerea institutiei aeroportuare in Masterplanul General de Transport. 
'Prin acest demers ne-am deschis oportunitatea de a accesa fonduri europene in valoare de 27 de milioane de euro, pe care le vom folosi pentru dotarea si modernizarea aeroportului', spus, la randul sau, vicepresedintele CJ Arad, Claudia Boghicevici. 
Aceasta a precizat ca banii care vor veni la aeroport pe aceasta cale vor putea fi folositi pentru lucrari de modernizare a pistei de decolare-aterizare, pentru asigurarea compatibilitatii cu caile de rulare si platforma, pentru a asigura infrastructura, echipamentele si utilajele de asistenta a navigatiei. Din aceleasi fonduri se va putea asigura conectivitatea aeroportului conform cerintelor Masterplanului, toate aceste investitii fiind necesare pentru mentinerea acestuia la parametrii normali de functionare. 
Conform conducerii CJ Arad, pentru ca aeroportul sa fie functional si sa poata atrage noi curse aeriene a fost necesara modernizarea terminalului de pasageri, respectiv transformarea Terminalului Cargo intr-unul de pasageri, un demers initiat in 2013 si finalizat in 2016. 
Actualmente, Aeroportul Arad genereaza cheltuieli de exploatare de aproximativ 2,6 milioane de lei pe an, dar in ciuda eforturilor facute de CJ Arad, nicio companie aeriana nu s-a aratat deocamdata interesata sa-l foloseasca pentru operarea de zboruri. Daca aeroportul ar fi preluat de MT, aceste cheltuieli ar fi suportate din bugetul acestuia si, astfel, s-ar putea face o economie substantiala la judet. In plus, un parteneriat cu MT ar deschide oportunitati multiple pentru aducerea la Arad a unor operatori aerieni, a mai sustinut conducerea CJ Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005690 (s)