News Flash:

Mugur Isarescu: Ne izbim de lipsa fortei de munca

10 Noiembrie 2016
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
isarescu
Cererea interna a fost stimulata peste masura, lucru care a dus la cresterea importurilor pentru ca productia locala n-a avut timp sa acomodeze solicitarile. Acum „ne izbim si de lipsa fortei de munca”, a declarat joi Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
„Ne izbim, acum, de un lucru care era mai greu de anticipat anterior: nu prea avem forta de munca. Cererea creste, productia da sa creasca, dar se opreste in acest obstacol”, a spus Mugur Isarescu la conferinta de prezentare a Raportului asupra inflatiei.
Potrivit BNR, proiectia de inflatie a fost estimata la la -0,4% pentru finalul anului 2016 si este revizuita in sus, la 1%, pentru finalul anului 2017. „Daca nu s-ar fi resimtit impactul scaderii TVA, inflatia la finalul anului 2016 ar fi fost de 1%”, a spus Isarescu.
Ca presiuni inflationiste, seful BNR a indicat factorii externi, cu o incertitudine pe pietele financiare determinata si de rezultatele alegerilor din SUA, dar si de deciziile la nivelul tarilor exportatoare de petrol, si factorii interni, cel mai important fiind cresterea consumului.
„Factorii externi imping mai degraba inflatia in jos”, a mai spus Mugur Isarescu, aratand ca, in schimb, factorii interni trag inflatia in sus, pe fondul cresterii cererii de marfuri.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006669 (s)