News Flash:

Solutie fabuloasa de tratare a acneei

4 Septembrie 2015
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
acnee1

Pana trece pubertatea, acneea nu poate fi tratata definitiv. Din fericire, poate fi controlata. Iata cele mai eficiente metode.
Cosurile sunt bataia de cap a fiecarui adolescent. Acneea poate avea cauze hormonale sau genetice, dar este influentata si de stilul de viata al copilului. Insa aceasta situatie neplacuta poate fi evitata simplu, respectand pasii de mai jos.


Detoxifierea curata tenul
E cam curios ca asta sa fie în fruntea listei? Poate. Insa exercitiile fizice regulate întaresc sistemul imunitar, ceea ce are ca rezultat diminuarea acneei. In plus, sportul detoxifica pielea, iar acneea se va estompa.
Alergatul, fitness-ul si ridicarea greutatilor sunt printre cele mai simple modalitati de a face miscare, dar si cele mai eficiente pentru detoxifierea organismului. Insa prea mult accent pus pe sport poate duce la cresterea nivelului de stres, iar acest lucru favorizeaza aparitia acneei. Pastrarea unui echilibru este cheia rezultatelor pozitive.

Elimini stresul, elimini acneea
Legatura dintre stres si acnee este simpla: un nivel ridicat de stres duce la cresterea productiei de hormoni. Aceasta dereglare are efecte nefaste asupra organismului. Pielea este obligata sa produca mai mult sebum, iar sistemul imunitar slabeste.
Rezultatul? Acneea, de care se scapa doar întarind imunitatea si înlaturand, pe cat posibil, stresul. Acest lucru poate fi atins printr-o cura cu suplimente alimentare, exercitii de relaxare sau sedinte de aromaterapie.


Ingrijirea excesiva, neindicata
Un alt lucru care trebuie evitat este spalatul excesiv, care duce la uscarea fetei. Tenul va produce mai mult sebum pentru a ajunge la echilibrul natural. Rezultatul: porii se închid, pielea nu mai respira, iar cosurile se înmultesc.
In comert exista multe produse al caror rol este de combatere a acneei. Unele sunt prea agresive cu pielea, iar acneea se agraveaza. Este recomandata folosirea produselor din farmacii, care curata delicat si nu usuca pielea.
Uleiul de arbore de ceai este eficient
Benzoilul peroxid se foloseste frecvent în tratarea acneei. Produsele care contin aceasta substanta elimina bacteriile, ducand la disparitia infectiei. Problema este ca pielea se usuca foarte tare si se deshidrateaza.
Remediile naturale în schimb au capacitatea de a hrani pielea si de a o proteja împotriva riscului reaparitiei infectiei. In mare, ele actioneaza doar asupra cosurilor si nu distrug tesutul.
Uleiul esential de arbore de ceai actioneaza precum petroxidul, cu diferenta ca nu usuca pielea, ci o hraneste în profunzime în acelasi timp în care elimina bacteriile.


Lotiune preparata în casa
Din uleiul de arbore de ceai se poate prepara o lotiune astringenta. Se amesteca o lingurita de ulei de arbore de ceai cu noua lingurite de apa, se pune într-o sticla si se pastreaza la rece. Se curata fata dimineata si seara.
Inhalatiile cu ulei de arbore de ceai dau rezultate bune. Se adauga cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai într-un vas cu apa fierbinte, peste care se sta 15 minute cu capul acoperit.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005369 (s)