Budinca vanilata cu stafide si scortisoara
Un desert delicios si fin, pe gustul celor mari si mici!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 4.
Complexitate: usor.
Ingrediente
200 g orez
500 ml lapte
100 g stafide
200 g zahar
4 pliculete cu zahar vanilat
8 oua
scortisoara
lamaie
sare
Mod de preparare
1. Pune orezul la fiert in apa cat sa-l acopere. Cand s-a umflat, cam dupa zece minute, toarna laptele si lasa sa fiarba pana ce este absorbit complet.
2. Opreste focul si, dupa ce s-a racit, incorporeaza ouale batute spuma cu un praf de sare, stafidele, zaharul si zaharul vanilat.
3. Aromatizeaza cu putina coaja rasa de lamaie si scortisoara. Cu aceasta compozitie, umple formele unse cu unt si tapetate cu pesmet.
4. Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Ecuisine.ro
Comentarii (0)