News Flash:

Prima reactie a lui Grindeanu dupa ce a fost demis prin motiune

21 Iunie 2017
1798 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Grindeanu
Premierul demis Sorin Grindeanu a declarat, la scurt timp dupa ce majoritatea parlamentara a decis demiterea Guvernului prin motiune, ca spera ca situatia sa nu se repete peste sase luni si ca va ramane in PSD.
Declaratia premierului demis, Sorin Grindeanu:
- Important este ca romanii sa simta cat mai putin efectele acestei crize politice. PSD nu inseamna Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu. Acest partid trebuie sa ramana unit. Voi ramane in PSD; care nu trebuia sa treaca printr-o asemenea incercare, sa-si dea jos propriul guvern pt ca asa vrea un singur om.
- Sper din tot sufletul ca in 6 luni de zile sa nu ajungem intr-o situatie similara. Romania nu ar merita asa ceva. Le mutlumesc tuturor ministrilor si le spun ca trebuie sa vina la serviciu si sa-si faca datoria. Pana va fi numit un nou guvern trebuie sa ne facem treaba.
- Ii multumesc lui Victor Ponta, apreciez foarte mult ce a facut in ultimele zile. Am ales calea cea mai grea, sa nu accept functii, compromisuri, sa nu fac intelegeri mai mult sau mai putin oculte, sa nu ma rog de nimeni, sa nu negociez cu nimei, ci sa fiu corect, transparent si sa-mi fac datoria pana la capat. Asa voi face intr-un mod onest. Aveam aceasta datoria fata de tara noastra.
- Eu am facut un apel in parlament, daca tot e asa de mare incredere, de ce trebuie sa fie votul controlat. Au fost vreo 4 randuri de controale pana ajungi la urna de vot. E o tehnica si asta s-a vazut. Despre faptul daca parte din ministrii guvernului Grindeanu s-ar putea gasi in noul guvern
- Eu daca as fi sa am toate voturile din CEx, nu i-as mai pune
- La vila Lac 1 m-am intalnit cu Victor Ponta si cu parlamentari din Timis, Caras, au fost mai multi. Eu l-am informat pe presedinte despre situatia si votul din parlament, cum era normal. Informarea a plecat de la mine catre presedinte prin SMS si apoi a urmat o discutie telefonica.
- Am preferat sa aleg aceasta cale pentru ca o consider calea corecta fata de Romania. Calea usoara pentru mine ar fi fost sa gasesc aceasta solutie de compromis sa ma inteleg cu cei care mi-au propus. N-as fi fost corect fata de mine.
- Daca a fost sunat de parlamentari PSD si ALDE care sa-i ceara scuze ca au votat motiunea: Am primit diverse SMS-uri, telefoane.
Raman in aceasta functie. Important e sa guvernam pana se va instala noul guvern. Imi doresc ca viitorul premier sa fie membru PSD.
- Despre cel mai mare regret: Eu chiar am crezut ca o sa am in dreapta mea un prieten, care ma va ajuta. Eu am venit de la Timisoara din postura de presedinte de CJ, nu am ridicat doua degete eu vreau prim ministru, nu m-am autopropus, am fost chemat sa ocup aceasta functie si primul meu raspuns a fost nu. Aveam foarte multe lucruri de facut la Timisoara. Am cedat acestor rugaminti ale colegilor mei, rugaminti venite din dorinta de a nu se pierde acele milioane de voturi pe care PSD le-a obtinut in alegeri. Am inteles cand dupa Ordonanta am venit si am spus multor colegidin partid ca eu vreai sa renunt, ca nu cred ca e normal sa mai raman si cu rugaminti ale aceluiasi CEx. Am inteles ca e de datoria mea sa raman pentru ca altfel tot ceea ce gandisem, exista acel risc de a nu fi pus in practica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005002 (s)