News Flash:

UDMR a depus plangere la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii si CNA dupa declaratiile lui Traian Basescu

21 Iunie 2017
875 Vizualizari | 0 Comentarii
kelemen hunor2
UDMR anunta ca a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Consiliul National al Audiovizualului cu privire la declaratia facuta de Traian Basescu si manifestarile discriminatorii din mass-media.
“Mai multe canale media din Romania – Realitatea TV, Nasul TV, B1TV si Digi24 – au difuzat discursuri nationaliste, extremiste, care discrimineaza comunitatea noastra, iar fostul sef al statului a atacat public dezideratul legitim al comunitatii maghiare de a consacra ziua de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare. Am sesizat autoritatile competente ale statului pentru a remedia pe cale legala aceasta situatie”, a transmis presedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, intr-un comunicat de presa, dupa ce UDMR a trimis doua sesizari la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si respectiv la Consiliul National al Audiovizualului.
Presedintele executiv a mai declarat ca Uniunea nu a cerut nimic inedit si ca propunerile legislative ale UDMR nu aduc niciun prejudiciu drepturilor majoritatii.
„Am putut fi martorii manipularii si a propagandei nationaliste in aceste zile. Este inacceptabil ca un fost sef al statului sa ceara maghiarilor din Romania sa sarbatoreasca ziua de 15 martie la Budapesta. Maghiarii din Romania au drepturi in aceasta tara, in care s-au nascut! Este o declaratie schizofrenica daca stam sa ne gandim ca, in timpul mandatului sau de presedinte, cu ocazia comemorarilor din 15 martie, a adresat mai multe mesaje de sprijin comunitatii noastre si el insusi a promulgat legea care declara zilele sarbatoririi comunitatilor tatarilor si a rromilor din Romania", a mai spus Porcsalmi Bálint.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008594 (s)