News Flash:

Premierul Dancila va prezenta astazi in Parlament stadiul pregatirilor pentru presedintia Consiliului UE

20 Iunie 2018
795 Vizualizari | 0 Comentarii
2 viorica dancila aa

Premierul Viorica Dancila va prezenta, astazi, de la ora 13.00, in plenul reunit al Parlamentului stadiul pregatirilor pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania in primul semestru al anului 2019.
Solicitarea a fost facuta saptamana trecuta de catre premierul Viorica Dancila si a fost aprobata de Birouirle permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

"Avand in vedere importanta dialogului intre Guvern si Parlament pe acesta tema, imi exprim, domnule presedinte, disponibilitatea de a prezenta in plenul Parlamentului Romaniei, in perioada imediat urmatoare, stadiul procesului de pregatire si temele de interes care vor sta la baza Programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Dezbaterile care vor putea avea loc, cu aceasta ocazie, vor constitui un sprijin consistent in procesul de elaborare si adoptare, de catre Guvern, a primei versiuni a Programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene”, se arata in cererea trimisa de premier Parlamentului. 

Pe data de 8 mai, la Palatul Victoria s-a reunit Consiliul Interministerial pentru Pregatirea si Exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, intalnirea de lucru fiind prezidata de Dancila. In cadrul intalnirii, a fost prezentat stadiul pregatirilor pentru preluarea presedintiei UE.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006351 (s)