News Flash:

PERFORMANTA! Universitatea Politehnica Timisoara – pe locul I in lume in domeniul Controllers, Control si Tunning

23 Decembrie 2015
417 Vizualizari | 0 Comentarii
Profesor dr ing Radu Emil Precup
Profesor dr. ing. Radu-Emil Precup, de la Universitatea Politehnica Timisoara a fost desemnat cel mai bun din lume in domeniul automaticii, stiinta care se ocupa cu studiul si realizarea unor structuri si echipamente capabile sa asigure conducerea sistemelor fara interventia umana. 
Clasamentul a fost realizat de Scopus, cea mai mare baza de date de abstracte si citari a literaturii peer-reviewed din lume. Rezultatele prof. dr. ing. Radu-Emil Precup si ale echipei sale au adus Universitatea Politehnica Timisoara pe locul I in lume, devansand universitati de prestigiu precum University of Ottawa, Beijing Jiaotong University sau Ecole Polytechnique Federale de Lausanne. Echipa condusa de prof. Radu-Emil Precup este formata din prof.univ.dr.ing. Stefan Preitl, conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, s.l.univ.dr.ing. Mircea-Bogdan Radac, s.l.univ.dr.ing. Claudia-Adina Bojan-Dragos, s.l.univ.dr.ing. Daniel Iercan, as.univ.dr.ing. Alexandra-Iulia Szedlak-Stinean, dr.ing. Radu-Codrut David, drd.ing. Lucian-Ovidiu Fedorovici, as.univ.drd.ing. Emil-Ioan Voisan si dr.ing. Raul-Cristian Roman.
Echipa Universitatii Politehnica Timisoara a publicat in perioada 2010 -2014, 122 de articole in domeniul automaticii, ramura controllers, control si tunning, iar acestea au fost citate in aproape 500 de lucrari din intreaga lume.
„Performantele apreciate prin Scopus reprezinta certificarea faptului ca echipa din care fac parte se straduieste zi de zi sa arate ca in Universitatea Politehnica Timisoara se lucreaza cu studentii si sunt obtinute rezultate de cercetare vizibile in domeniul automaticii. Sunt recunoscute rezultatele echipei in diferite directii ale conducerii automate (clasice si moderne) care includ sisteme de conducere inteligenta, data-driven control si algoritmi de optimizare de inspiratie biologica. Performantele atinse de echipa atesta importanta automaticii si Universitatii Politehnica Timisoara in context local, regional si mondial. Rezultatele obtinute ne incurajeaza sa continuam cercetarile si colaborarile cu echipe din Canada, Ungaria, Olanda, Germania, Franta, Anglia si Brazilia”, a declarat profesor dr. ing. Radu-Emil Precup, scrie tion.ro.
In data de 17 decembrie 2015, Universitatea Politehnica Timisoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup, Premiul Excelentei in Cercetare pe anul 2015, pentru activitatea de cercetare avansata care a reconfirmat nivelul de inalta performanta al institutiei de invatamant superior.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0844 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012327 (s)