News Flash:

Ioan Niculae ar putea ramane fara o parte din avere

16 Decembrie 2015
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
Ioan Niculae
Ioan Niculae a fost adus din penitenciar la DNA, miercuri, pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost pus sechestru pe o parte din averea sa, in dosarul in care mai sunt cercetati Bunea Stancu si Said Baaklini, pentru suspiciuni de corupere a unor inalti demnitari, potrivit unor surse judiciare.
Sursele citate au precizat ca masura sechestrului asigurator ar fi fost luata de procurorii DNA in dosarul in care Ioan Niculae, patronul grupului SC Interagro SA, este urmarit penal pentru cumparare de influenta, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, alaturi de el fiind cercetati Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetean Braila, omul de afaceri Said Baaklini, reprezentantul firmei Libarom Agri, si Rajef Sharif Mohammad, reprezentantul Mike Trading.
Ioan Niculae a fost adus din Penitenciarul Gaesti, unde executa din aprilie o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare, in dosarul "Mita la PSD".
In dosarul de la DNA, Ioan Niculae este acuzat ca, in prima parte a anului 2009, a initiat si desfasurat activitati de corupere, fiind vizati functionari publici si inalti demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge sa promoveze o hotarare de guvern, prin care sa fie acordate facilitati fiscale, privind subventionarea achizitiei de ingrasaminte chimice, in beneficiul financiar al grupului Interagro.
La inceputul lunii decembrie, procurorii DNA au extins urmarirea penala in acest dosar pentru Ioan Niculae, Said Baaklini, Gheorghe Bunea Stancu si Rajef Sharif Mohammad, care la aceea data era dat in urmarire internationala.
Procurorii sustin ca Niculae i-ar fi promis lui Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al Consiliului Judetean Braila in perioada respectiva, diferite foloase, pentru ca acesta din urma sa intervina pe langa persoane cu putere de decizie din cadrul Guvernului, in vederea aprobarii HG.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004418 (s)