News Flash:

Dialog direct despre războiul din Ucraina

Emmanuel Macron, întâlnire cu preşedintele chinez, Xi Jinping, în Pirinei

8 Mai 2024
73 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Emmanuel Macron a organizat o întâlnire cu Xi Jinping în Pirinei, în sud-vestul Franţei, în a doua zi a vizitei de stat a preşedintelui chinez. Această întâlnire a reprezentat o oportunitate pentru un dialog mai direct despre chestiuni precum războiul din Ucraina sau dezacordurile comerciale. Alegerea preşedintelui francez s-a îndreptat către un loc cu legături personale, Col du Tourmalet, o urcare legendară din Turul Franţei, unde l-a primit pe președintele chinez care a venit însoțit de soţia sa, sub zăpadă, la o altitudine de 2.115 metri.

Macron i-a oferit omologului său pături de lână din Pirinei, o sticlă de Armagnac, berete, dar şi un tricou galben de la Turul Franţei.

„Ştiu că vă place sportul. Am fi încântaţi să avem ciclişti chinezi în Tur”, a spus preşedintele francez când l-a primit pe omologul chinez în Franţa pentru prima dată din 2019.

În schimb, preşedintele Xi Jinping a promis că va face reclamă pentru şunca locală, după care a declarat că „iubeşte mult brânza”.

Această escapadă în Pirinei este un fel de răspuns la ceremonia ceaiului pe care cei doi lideri au împărţit-o anul trecut, la Guangzhou, în reşedinţa oficială în care a locuit tatăl preşedintelui chinez pe vremea când era guvernator al provinciei Guangdong.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007265 (s)