News Flash:

Elicoptere NATO, într-un scenariu de apărare națională

Exercițiul aerian SWIFT RESPONSE, astăzi, 8 mai, la Caransebeș

8 Mai 2024
55 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

Astăzi începe exercițiul aerian major SWIFT RESPONSE, în care participă soldați din Germania, Spania, SUA, Franța, Olanda și România, desfășurându-se la Caransebeș și în diverse regiuni ale țării noastre!

Pe lângă parașutiști, la exercițiu participă și forțe de elicoptere din cadrul Forței Multinaționale de Aviație, conform anunțului făcut de forțele armate din Germania, care coordonează exercițiul de pe aeroportul din Caransebeș.

 
Sunt utilizate câteva zeci de elicoptere de transport și de luptă pentru operațiuni aeriene, acestea urmând să decoleze de mai multe ori pe parcursul zilei. „Părțile unității exersează, de asemenea, operarea posturilor de comandă în infrastructuri improvizate și a punctelor de realimentare pe teren. Un punct central al exercițiului va fi transportul și redistribuirea parașutiștilor în timpul operațiunilor inițiale rapide, cum ar fi capturarea unui aerodrom și a unei infrastructuri critice.”, transmit organziatorii exercițiului militar.


Aproape 600 de soldați vor fi găzduiți la locația exercițiului timp de câteva săptămâni, unde vor efectua antrenamente pentru operațiuni militare aeriene în cadrul unui scenariu de apărare națională și alianță. În total, aproximativ 5.000 de militari vor participa la exercițiu. Prin urmare, este posibil să se observe mai multe convoaie militare pe drumuri, în special în zona Caransebeșului.

Un moment deosebit pentru public va fi survolul Aeroportului Banat Caransebeș de către toate aeronavele din cadrul Grupului Operativ de Aviație. Acest eveniment va avea loc pe 8 mai, în jurul orei 16:00. Chiar dacă accesul publicului nu este permis, operațiunile aeriene vor fi vizibile din afara perimetrului aerodromului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005006 (s)