News Flash:

DNA a pus sechestru pe terenuri si cladiri de doua milioane de euro apartinand lui Ioan Niculae

17 Decembrie 2015
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
Ioan Niculae
Procurorii DNA au pus sechestru asigurator asupra unor cladiri si terenuri in valoare de doua milioane de euro apartinand firmei Interagro SA a lui Ioan Niculae, urmand sa ia aceeasi masura si pentru firma Intervitt a omului de afaceri cercetat pentru fapte de coruptie.
Masura sechestrului asigurator a fost luata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul in care Ioan Niculae, patronul grupului SC Interagro SA, este urmarit penal pentru cumparare de influenta, instigare la evaziune fiscala si instigare la spalare de bani, iar prejudiciul estimat de anchetatori este de 11.438.169 de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro.
"Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale inculpatilor persoane juridice: SC Interagro SA si SC Intervitt SRL (ambele apartinand omului de afaceri Niculae Ioan) pana la concurenta sumei de 11.438.169 lei. In vederea luarii masurilor asiguratorii, au fost facute verificari pentru identificarea bunurilor mobile si imobile apartinand SC Interagro SA si SC Intervitt SRL, principalele firme implicate in schema infractionala de spalare de bani si care, de altfel, au si beneficiat de realizarea transferului de bani in aceasta modalitate", se arata intr-un comunicat al DNA.
In urma verificarilor facute de procurori a rezultat ca firma Interagro are imobile, in valoare totala de 8.739.825,32 de lei, echivalent a aproximativ 2 milioane de euro (valoare de impunere), constand in 43 terenuri cu o suprafata de peste 100 de hectare si apartamente. Printre bunurile societatii se numara doua ferme, un complex hotelier si pasunea unui munte din localitatea Busteni, judetul Prahova.
Conform reprezentantilor DNA, terenurile si cladirile pe care s-a pus sechestru sunt situate in localitatile Azuga, Busteni, Baicoi, Ploiesti, Paulesti, Targusoru Vechi, Floresti, Aricestii Rahtivani, din judetul Prahova si in localitatile Zimnicea, Maldaeni, Alexandria, Peretu, Nanov, din judetul Teleorman. De asemenea, firma Interagro detine imobile si in localitatile Cernica, judetul Ilfov; Dragos Voda, judetul Calarasi si in Craiova, judetul Dolj.
In ceea ce priveste firma Intervitt, detinuta tot de Ioan Niculae, urmeaza sa se puna sechestru, pana la concurenta sumei de 11.438.169 de lei, asupra partilor sociale, respectiv asupra diviziei de vinificatie a grupului Interagro din Zimnicea.
Ioan Niculae a fost adus din Penitenciarul Gaesti la DNA, miercuri, pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost pus sechestru pe o parte din averea sa. Omul de afaceri executa din aprilie o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare, in dosarul "Mita la PSD". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007837 (s)