News Flash:

Guvernul Ciolos se acopera de ridicol si spune NU AUTOSTRAZILOR! Sectorul Lugoj - Deva, in pericol!

8 Decembrie 2015
1876 Vizualizari | 1 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Desi Romania este de rasul Europei atunci cand vine vorba de autostrazi, Guvernul Ciolos este aproape sa se invaluie de ridicol. La capitolul alocari bugetare pentru investitii in drumurile patriei a aparut brusc austeritatea maxima. Pe noi, banatenii, cel mai mult ne afecteaza taierea fondurilor alocate pentru autostrada Lugoj – Deva, intr-o perioada in care mai ramane jumatate de an in care ar trebui finalizate lucrarile. Ne luam adio de la autostrada terminata chiar si in 2016?
Nu stim cine si cum a elaborat proiectul viitorului buget de stat, dar la capitolul alocari pentru autostrazi se intampla cateva minuni greu de deslusit. Cel mai bun exemplu este cel care pe noi ne si afecteaza cel mai sanatos. Este vorba de autostrada Lugoj – Deva. Aici taierea de fonduri este semnificativa! Alocarea pentru anul viitor pentru acest tronson este de numai 348 milioane de lei, din aceasta suma, dupa ce se scade contributia Uniunii Europene cu fonduri nerambursabile se ajunge, de fapt, la doar 207 milioane de lei, arata datele prezentate de Catalin Drula, vicepresedinte al Asociatiei Proinfrastructura, probabil principala forta publica in domeniul „stresarii” guvernantilor atunci cand vine vorba de constructia de mari proiecte in domeniul infrastructurii, scrie tion.ro.
Trebuie spus ca aceasta alocare vine in situatia in care termenul de finalizare al lucrarilor ar trebui sa fie in vara anului viitor. In plus, se stie ca pe aceasta autostrada au devenit brusc necesare o serie de ecoducte, de poduri si tuneluri care sa permita tranzitarea zonei de catre animalele salbatice. O initiativa eco, nobila, dar care necesita o fonduri substantiale, alocate intr-un interval extrem de scurt pentru ca termenul de executie al autostrazii sa fie respectat. De unde bani, cand Guvernul taie din ceea ce era necesar? In aceste conditii ciudate finalizarea lucrarilor la timp este un vis frumos. Este greu de crezut ca cineva va lucra fara sa-si primeasca banii. Cele trei loturi de autostrada vizate de austeritatea tehnocratilor sunt cei 70 de kilometri care lipsesc intre Dubrava si Deva, singurele care nu sunt gata intre Nadlac si Sibiu.
Se pare ca la baza logicii alocarii bugetare a fost faptul ca in acest an nu s-au cheltuit banii alocati. Un an in care „sefii” si-au batut joc de unele lucari de infrastructura, uitand sa elaboreze si sa emita autorizatii de constructie sau de mediu. In aceste conditii cum puteau folosi banii de la buget?
Ca o surpriza, pentru autostrada Bechtel, care leaga Clujul de Oradea, la alocari bugetare apar 449 milioane de lei. Probabil ca este o coincidenta ca varfurile guvernamentale provin din zona, atat primul ministrul Dacian Ciolos, cat si „eminenta cenusie” Vasile Dancu. Iar aici stadiul lucrarilor este zero pe portiuni semnificative.

guvernul ciolos lugoj deva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005546 (s)