News Flash:

Gruparea Stat Islamic sustine ca are zeci de soldati antrenati in 15 state americane

7 Mai 2015
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic
Un presupus jihadist american a postat online o amenintare in care afirma ca atacul de duminica, la o expozitie de caricaturi cu profetul Mahomed, din Texas, a fost organizat de gruparea Stat Islamic, care are zeci de "soldati antrenati" pozitionati in 15 state, asteptand ordine pentru noi actiuni.Avertizarea, care a fost postata pe un site de partajare a fisierelor, nu a putut fi verificata, dar era semnata de Abu Ibrahim Al Ameriki, numele unui american cunoscut ca s-a alaturat unei grupari teroriste in Pakistan in urma cu cativa ani si care a mai aparut in inregistrari video de propaganda, relateaza Fox News. In mesajul de amenintare se mentioneaza cinci dintre statele americane in care s-ar afla celule ale gruparii teroriste Stat Islamic.
"Dintre cei 71 de soldati antrenati, 23 s-au inscris pentru misiuni ca cea de duminica, dar numarul creste", se arata in amenintare. "Dintre cele 15 state, vom numi cinci... Virginia, Maryland, Illinois, California si Michigan".
O sursa din domeniul serviciilor de informatii a declarat pentru Fox News ca oficialii americani verifica amenintarea, dar nu considera ca aceasta provine de la conducerea gruparii SI. Mesajul ar putea proveni de la un oportunist, cum ar fi un militant nesemnificativ care vrea sa profite de incidentul din Texas, a precizat sursa.
Desi atacul de duminica de la expozitia de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, statul Texas, a fost dejucat, dupa ce un ofiter de la politia rutiera care asigura securitatea la eveniment i-a impuscat mortal pe cei doi atacatori, postarea pare sa sustina ca operatiunea a fost un succes. Mediafax.ro

avertizarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006964 (s)