News Flash:

Eduard Hellvig: E important ca toate activitatile SRI sa se incadreze strict in limitele constitutionale si ale legilor

29 Martie 2017
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
Eduard Hellvig
Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat miercuri, la finalul bilantului Serviciului, ca sustine democratia, motiv pentru care este important pentru intreaga societate ca toate activitatile SRI sa se incadreze „strict” in limitele constitutionale si ale legilor care stabilesc granitele in interiorul carora institutia poate sa opereze.
„Raportul nostru este o radiografie precisa asupra unui an greu, bogat in provocari, dar pe care Romania l-a trecut cu bine. Strategia SRI, in 2016, a fost de a tine departe de granitele tarii orice amenintare la adresa securitatii nationale. Au fost intreprinse masuri de descurajare a oricaror actiuni ilicite in domenii ca: securitate cibernetica, contraspionaj, extremism si crima organizata. De exemplu, au fost instituite aproximativ 6.000 de masuri de nepermitere sau interzicere a intrarii in Romania”, a afirmat Eduard Hellvig.
El a mai spus ca, „pentru sustinerea deciziei in stat, SRI a avut constanta in informarea beneficiarilor legali si a imbunatatit vizibil comunicarea cu acestia, fapt sustinut de o crestere semnificativa a reactiilor pozitive primite de la decidenti”.
„In 2016 au fost realizate sute de activitati de cooperare internationala si au fost gestionate in comun operatiuni si proiecte parteneriale. Acest lucru aseaza Serviciul Roman de Informatii intr-o pozitie importanta la nivel international”, a completat el. News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005503 (s)