News Flash:

Dacian Ciolos, DECIZIE DE ULTIMA ORA!

23 Decembrie 2016
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos2
Exploatarea resurselor de la Rosia Montana ar putea fi oprite. Guvernul a propus un moratoriu prin care interzice pentru 10 ani folosirea cianurilor in minerit. In aceasta perioada ar trebuie sa se desfasoare un studiu pentru identificarea unor tehnologii ecologice in care nu se folosesc cianurile.

"Guvernul sustine instituirea unui moratoriu privind exploatarea pe baza de cianuri in exploatarea miniera pentru o perioada de 10 ani, cu o clauza de reziliere dupa 5 ani, dupa studii tehnice cat si a tehnologiilor alternative cianurarii" a afirmat Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

O data cu moratoriul, Guvernul recomanda dezvoltarea de aplicatii pilot pentru valorificarea resurselor de halde si iazuri, astfel incat actualele dificultati de exploatare sa fie abordate ca oportunitati de dezvoltare, potrivit presei economice.
O alta propunere a Executivului este redimensionarea programului de reconstructie ecologica a haldelor si iazurilor cu deseuri din industria extractiva, prin redarea terenurilor comunitatilor si recuperarea mineurilor utile din acestea.

rosia montana moratoriu liviu iolu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005131 (s)