News Flash:

SCANDALOS! Pista de biciclete de pe Bega a devenit sosea! FOTO-VIDEO

15 Decembrie 2014
1679 Vizualizari | 1 Comentarii
Biciclistii... incep sa nu mai aiba loc de masini pe noua pista de cicloturism realizata pe bani europeni pe malul canalului Bega, in aval de Timisoara, spre granita cu Serbia. Iar problema cea mai mare este ca asfaltul proaspat incepe sa se umple de fisuri in conditiile in care pe pista pentru biciclete se plimba de la masini mici la utilaje grele. Autoritatile cunosc situatia si admit ca vina le apartine partial si celor care lucreaza la pista. Administratia Bazinala de Apa Banat da asigurari ca lucrarea va fi ca la carte atunci cand va fi gata complet, dar biciclistii sunt revoltati...
Revoltati de situatie, biciclistii care frecventeaza noua pista de cicloturism de pe malul canalului Bega au realizat mai multe filmulete cu masinile care se plimba pe acest traseu, ba chiar s-au fotografiat in timp ce masoara crapaturile aparute in asfatul proaspat, imagini pe care le-au postat pe Facebook, pe public, pentru ca toata lumea sa poata vedea ce se intampla cu investitia pe bani europeni.
De exemplu, in unul dintre filmulete apare un sofer care vine in urma lor cu masina si ii claxoneaza sa se dea din drum... Biciclistii ii spun ca este pista de biciclete, nu de masini, omul insista si le spune ca pista nu este inca deschisa, pentru ca mai este inca de lucru, si ca va suna la seful de santier.
„Cam asta s-a intamplat (...) pe pista de biciclete de pe malul Begai, aproape de fabrica Nestle, venind dinspre Timisoara! Un sofer fara niciun fel de scrupule are si tupeul de a ne cere a ne da in laturi, sub amenintarea lovirii cu lopata!”, povesteste unul dintre biciclistii care au asistat la intamplare.
Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat (ABAB), cei care implementeaza acest proiect in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis si Primaria Zrenjanin din Serbia, nu au anuntat pana acum ca ar fi interzisa circulatia bicicletelor pe noua pista. Au anuntat in schimb, luna trecuta, ca pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita conform Legii Apelor cu amenzi de pana la 7.000 de lei.
Intr-o alta filmare apare un sofer cu un autoturism Renault inmatriculat in Caras-Severin care isi croieste drum printre biciclisti. Conducatorul auto intra si in conversatie cu cei care incearca sa pedaleze: „Suntem de la pista”, ii instiinteaza pe biciclisti.
Si ar putea fi... ”de la pista”, in conditiile in care reprezentantii ABAB au explicat, chiar zilele trecute, ca cei care se ocupa de lucrare sunt obligati sa intre cu autobasculantele si cu utilajele pe traseu. Si chiar ca se intampla... sa distruga ce au facut! Dar spun ca nu se poate altfel...
„Constructia acestei piste de cicloturism, pe coronamentul unui dig, este o premiera in Romania si a ridicat probleme tehnice deosebite, deoarece lucrarea se desfasoara doar pe suprafata coronamentului, cu o latime de cca. 3,5-4 m, delimitat de doua pante care nu permit coborarea sau intoarcerea utilajelor. Din aceasta cauza, la realizarea acostamentelor, in unele locuri, marginea laterala a asfaltului a fost calcata de utilajul de imprastiere a pietrei spartei (repartizator lateral) si de autobasculantele de transport si, astfel, a fost afectat temporar covorul asfaltic pe mici portiuni”, a explicat managerul de proiect, Mihaela Madar.
Specialistii de la Ape au masurat si ei suprafetele cu fisuri la extremitatile laterale: aproximativ 2 kilometri, ceea ce reprezinta cam 5% din lungimea pistei de biciclete, din spusele lor, scrie tion.ro.
Reprezentantii ABAB dau insa asigurari ca toate problemele vor fi remediate de catre constructor, iar „receptia lucrarilor se va face cu toata responsabilitatea”, mai ales ca vorbim despre un contract in valoare de 1,8 milioane de euro.
Cat despre circulatia masinilor, cei de la Administratia Bazinala de Apa Banat au facut apel la populatie, in urma cu cateva zile, sa respecte legislatia in vigoare... dupa inaugurarea pistei de cicloturism. Adica de prin martie 2015 incolo, pentru ca atunci este programata inaugurarea!
Pana atunci, biciclistilor nu le ramane decat sa se certe cu soferii se pare...
Proiectul este finantat din fonduri europene, prin programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia.

 

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006873 (s)