News Flash:

Plante care te ajuta daca suferi de retentie de apa, obezitate, hipertensiune, guta si boli renale

22 August 2017
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
ienupar boabe
Plantele cu efect depurativ sunt recomandate in caz de detoxifiere renala, boli de rinichi, hipertensiune, guta, obezitate si retentie de apa. In afara de efectul diuretic, astfel de plante au si alte beneficii: scad nivelul colesterolului "rau", intaresc imunitatea si imbunatatesc circulatia limfatica. Iata cateva plante depurative:

Papadia

Principiile active ale acestei plante recomanda papadia ca unul dintre cele mai bune leacuri cu efect diuretic. Remediile obtinute din papadie elimina excesul de apa, toxine si urati, usurand activitatea rinichilor.

Se pot consuma frunzele proaspete ale plantei, in salate, de exemplu, sau se poate face o infuzie din 2 lingurite de planta uscata la 250 ml de apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi, dupa mesele principale.

Cozile de cirese

Sunt recomandate pentru imbunatatirea functiei renale, pentru curatarea organismului de toxine, pentru eliminarea apei in exces si in infectiile urinare.

Din cozile de cirese se poate prepara un decoct, pentru care este nevoie de 2 linguri de planta la 600 ml de apa. Se fierb un sfert de ora, iar decoctul se bea de-a lungul unei zile.

Osul-iepurelui

Planta contine substante cu efect depurativ, printre acestea numarandu-se acidul citric, onocerina si onospina. Planta ajuta la eliminarea excesului de apa din tesuturi, fiind benefica in artrita si in hipertensiune.

Din osul-iepurelui se obtine un decoct in urma fierberii timp de o jumatate de ora a plantei (4 linguri) la 1 litru de apa. Decoctul se bea pe parcursul unei zile.

Mesteacanul

Frunzele de mesteacan sunt excelente daca ai nevoie de un remdiu diuretic, ele fiind bogate in vitamina C, saponozide, tanin si mucilagii. Remediile din mesteacan ajuta la eliminarea acidului uric si sunt indicate in edeme, hipertensiune, guta si nefrite cronice.

Infuzia de mesteacan se prepara din 5 linguri de planta la 200 ml de apa clocotita (pentru sporirea efectului terapeutic, la preparare se poate adauga o lingurita cu bicarbonat de sodiu).

Ienuparul

Fructele de ienupar au o importanta actiune diuretica, fiind recomandate in bolile de rinichi, in edemele renale, in reumatism, guta, hipertensiune si in gastrita.

Se administreaza sub forma de infuzie (2 lingurite de fructe la 200 ml de apa clocotita, din care se iau 3 lingurite pe zi) sau ca tinctura (1 lingurita, de trei ori pe zi). 

plante depurative papadia osul-iepurelui mesteacanul ienuparul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007603 (s)