News Flash:

Doua boli incurabile se trasmit in momentele intime chiar daca folositi prezervativ

21 August 2017
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
fa oral
Urmarile momentelor de intimitate pot fi foarte neplacute daca nu tinem cont de toate implicatiile. Folosirea prezervativului nu ofera protectie pentru absolut toate bolile ce se transmit pe aceasta cale. 

Va prezentam doua astfel de situatii in care o eventuala contaminare ramane imposibil de tratat.
Este vorba despre herpes genital si infectia cu virusul Papilloma-Uman
Daca In cazul sarcinii si infectiei cu HIV, prezervativul ofera 100% protectie, In cazul herpesului si infectiei cu HPV- 20%.

1. INFECTIA CU HPV

Este una dintre cele mai comune boli In randul tinerilor activi sexual. Femeile au un risc mai mare de infectare, insa si barbatii pot face boala.
Pana la 80% dintre femei se infecteaza cu HPV de-a lungul vietii, iar 50% dintre barbati sunt purtatori, ceea ce Inseamna ca, desi nu au simptome, isi pot imbolnavi partenerele.

Virusul care provoaca papiloame nu e cancerigen

Exista peste 100 de tulpini ale virusului Papilloma-Umana, dintre care doua -HPV 16 si 18- sunt responsabile de 70% dintre cazurile de cancer de col.
Studiile au aratat ca aceleasi tulpini pot provoca In cazul barbatilor cancer colorectal si penian.
Alte tulpini pot provoca veruci (negi), papiloame genitale sau anale, Insa nu au risc cancerigen. Nu exista niciun tratament care sa vindece infectia cu HPV, in cele mai multe cazuri verucile disparand de la sine in doi ani. Virusul ramane insa in organism, iar simptomele pot reaparea.

Pentru a depista infectia, se recomanda efectuarea testului Papanicolau (analiza unei probe de secretii de la nivelul cervixului).
La barbati, diagnosticul se pune in urma unui examen clinic sau, in cazul leziunilor de pe interiorul uretrei, printr-o uretroscopie.

2. HERPESUL GENITAL

Boala este provocata de infectia cu doua virsuri herpetice: HSV1 ( In special cu actiune bucala) si HSV2 (care afecteaza mai ales zona genitala).

Odata infectat, organismul nu mai poate fi vindecat. Virusurile se pot transmite pe cale orala sau prin contact cutanat cu zonele genitale, declansand In final herpes genital.

In prima faza, persoana infectata nu prezinta simptome clare, dupa care In zona genitala apareo inflamatie, mancarimi, vezicule In jurul sau pe organele genitale, care se sparg si formeaza o crusta.

Nu exista niciun tratament care sa duca la vindecarea definitiva, ci doar la ameliorarea ei (pastile antivirale sau unguente care controleaza frecventa si intensitatea eruptiilor)

sursa: doctorulzilei.ro

prezervativului protectie bolile herpes genital papilloma-uman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)