News Flash:

O localitate de langa Timisoara, luata cu asalt de refugiati! Cum reactioneaza oficialitatile

16 Septembrie 2015
3490 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati
Criza refugiatilor s-ar putea sa cuprinda in curand si partea de vest a Romaniei, avand in vedere ca ungurii termina azi-maine gardul menit sa-i tina pe migranti la distanta, iar acestia vor trebui sa treaca pe undeva spre vestul Europei. Totusi, desi surse oficiale spun ca, deocamdata, nu exista nicio informatie in acest sens legata de Timis, un consilier judetean a vizitat zona pe unde s-ar putea sa treaca refugiatii.
Marian Constantin Vasile, liderul grupului de consilieri judeteni PNL din Timis, a fost zilele trecute la Beba Veche pentru a vedea daca se fac pregatiri pentru venirea unui eventual val de refugiati, care vor calca pe aici in drumul lor spre Europa de Vest, lasand la o parte cota voluntara a Romaniei de peste 1.700 de refugiati, ori cota recomandata de peste 6.000.
Marian Constantin Vasile a aflat ca in aceasta zona s-au montat corturi pentru refugiati, iar primariile de pe granita ar fi fost anuntate sa pregateasca terenuri cu utilitati pentru amplasarea unor eventuale tabere.
Autoritatile judetene spun ca, intr-adevar, a avut loc o simulare a unei tabere de migranti la Beba Veche, dar in ceea ce priveste terenurile pentru eventuale tabere, aici este vorba de exercitii in cazul situatiilor de urgenta, pentru sinistrati, exercitii care se fac in mod uzual, nicidecum pentru refugiati.
„Am avut discutii cu localnicii din Beba Veche, care nu stiau foarte bine care este situatia, dar o aflasera din diverse surse neoficiale sau vazand cu ochii lor ca se ridica corturi. La un moment dat au observat si niste refugiati care au fost luati de politie. Localnicii erau destul de relaxati, spuneau ca refugiatii sunt oameni sarmani, ar trebui ajutati. Mi-am dat seama ca ei nu percepeau complexitatea fenomenului. Nu fusesera anuntati. Institutiile care se ocupa de punctul de frontiera ridicasera corturi si ulterior le demontasera, la iesirea dinspre Triplex Confinium. Acolo au ridicat zece corturi si a fost in discutie sa se faca o tabara in Colonia Bulgara, care tine de comuna Dudestii Vechi. Am fost la fosta cazarma militara si i-am intrebat pe cei de acolo si au spus ca nu s-a intamplat nimic, nu exista nimic facut pentru refugiati, lucru infirmat de catre localnici. Si alte primarii au fost solicitate sa pregateasca amplasamente pentru primirea refugiatilor. Incep pregatiri, de cateva zile, care nu sunt aduse in atentia publicului. Eu cred ca o rezolvare buna a situatiei se poate face doar cu implicarea societatii civile. Eu cred ca in momentele acestea ar trebui sa fim pragmatici si sa ne aducem aminte de faptul ca Romania nu a fost primita in Schengen, in mod inexplicabil, pentru ca au fost anumite discutii politice. Constientizand faptul ca Uniunea Europeana realizeaza importanta Romaniei in acest context, e momentul sa solicitam acum corectarea acestei probleme, a acestei incorectitudini si intrarea Romaniei in spatiul Schengen”, spune Marian Constantin Vasile, citat de tion.ro.
Lucian Mihoc, inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, a confirmat faptul ca la Beba Veche a avut loc o simulare a unei tabere pentru refugiati cu scopul de a masura timpii de reactie din partea institutiilor implicate, in cazul in care un val de refugiati ar putea patrunde in aceasta zona. La finalul simularii, corturile au fost stranse.

criza refugiatilor vestul europei beba veche
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007201 (s)