News Flash:

CNA a amendat Radio ZU pentru "cazul Congo" cu 20.000 de lei chiar de ziua statiei

29 Septembrie 2016
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
buzdu si morar
CNA a amendat in sedinta de joi Radio ZU cu 20.000 de lei, la a patra discutie despre cazul de discriminare petrecut in emisiunea "Morning ZU" din 26 mai, cand realizatorii acesteia au facut afirmatii jignitoare la adresa echipei de fotbal din Congo. Radio ZU a implinit joi opt ani.
Dupa ce au discutat acest caz de trei ori (21 iunie si reluare vot pe 7 iulie; 22 septembrie – rediscutare caz), fara a putea lua o decizie - desi majoritatea membrilor au fost de parere ca emisiunea merita o sanctiune - in sedinta de joi, 29 septembrie, Consiliul a adoptat sanctionarea cu 20.000 de lei.
Acest lucru s-a intamplat prin prin reluarea votului din sedinta precenta in care niciuna dintre cele doua amenzi propuse nu intrunise un numar minim de voturi (sase) pentru a fi adoptata.
Sanctiunile propuse au fost 50.000 de lei (propunerea lui Radu Herjeu) si 20.000 de lei (Florin Gabrea). La reluarea votului, procedura aplicata in sedinta de joi, in primele doua tururi de vot propunerile au primit cate patru voturi (sedinta desfasuranduse in prezenta cvorumului de opt membri), iar in al treilea tur, amenda mai mica a fost validata prin sase voturi: Florin Gabrea, Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu.
In acelasi tur, pentru amenda de 50.000 de lei (supusa la vot inaintea celei de 20.000) au votat Radu Herjeu, Laura Georgescu si Monica Gubernat. Dorina Rusu, care in primele doua tururi a votat pentru 50.000 de lei, si-a motivat votul sustinand ca derapajul petrecut in cadrul emisiunii trebuie sanctionat intr-un fel, iar Monica Gubernat a votat pentru ambele sanctiuni, explicand ca acestea nu reprezinta masuri contrare, ci doar cuantum diferit.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005927 (s)